Naslovna > Automobili > Toyota > Harrier > Harrier zemlje izlazećeg sunca

Toyota Harrier 2021.

Harrier zemlje izlazećeg sunca

Zadnje ažuriranje modela Toyota Harrier je bilo 2014. godine, od tada je prošlo punih šest godina i sa razlogom se može očekivati nova generacija. Japanski proizvođač je potvrdio izlazak nove generacije Harriera u junu ove godine...

 

U osnovi ovaj model predstavlja malo izmijenjenu verziju Lexusa RX četvrte generacije, a nadolazeći Harrier bi trebao biti dostupan u dvije modifikacije kada je u pitanju pogon. Hibridni model će biti opremljen 2,5-litarskim rednim četvorocilindrašem uparen sa jednim ili dva elektromotora, u zavisnosti od rasporeda. FWD verzija raspolaže sa 218 KS, dok model sa AWD isporučuje 222 KS. Snaga iz agregata sa unutrašnjim sagorijevanjem se prenosi na podlogu putem električne kontinuirano promjenjive transmisije.

 

 

Verzija sa konvencionalnim pogonom će biti opremljena dvolitarskim benzinskim agregatom od 171 KS i 207 Nm obrtnog momenta. Ovaj agregat dolazi uparen sa CVT transmisijom, a i hibridna i konvencionalna varijanta će biti dostupne opcionalno sa pogonom na prednju osovinu i sva četiri točka. Novi Harrier će takođe biti opremljen sa nizom bezbjedonosnih i pomoćnih sistema uključujući i Toyotinu Safety Sense tehnologiju koja detektuje pješake po danu i noći, kao i bicikliste tokom dana. Toyota ponosno ističe kako će ovaj model biti prvo vozilo ovog brenda sa digitalnim retrovizorom u kabini. Prema informacijama proizvođača, ovaj model bi se trebao pojaviti na japanskom tržištu u junu ove godine i nudiće se u sedam karoserijskih nijanski i 19-inčnim naplacima kao standardni dio opreme.

Datum objave: 13/04/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook