Naslovna > Automobili > Chevrolet > Corvette > Hart se počastio još jednim ljubimcem

Chevrolet Corvette

Hart se počastio još jednim ljubimcem

Nakon što se nedavno počastio monstruoznim Chargerom iz 1970-godine, Kevin Hart se ovoga puta odlučio za egzotični primjerak prelijepe Corvette iz 1959. za koju je morao da izdvoji 825,000 dolara...

Kevin Hart je jedan od onih glumaca-komičara kojeg jednostavno svi obožavaju. Pored toga što svojim ulogama zabavlja fanove širom svijeta, glumac je poznat i kao neko ko ima ukusa kada su u pitanju limeni ljubimci. U februaru se Hart počastio vrhunskim Dodge Chargerom iz 1970-ih, kojeg pogoni monstruozni agregat sa 1,000 KS. Nije prošlo mnogo vremena od tada, a glumac je opet poželio dopuniti svoju garažu sa još jedim egzotičnim primjerkom.

 

 


Hart se ovoga puta odvezao kući sa specijalnom Chevrolet Corvetteom u kabriolet izdanju iz 1959. godine i to po cijeni od 825,000 dolara. Prodata na aukciji Barrett-Jackson Scottsdale u Arizoni, ova Corvettea naravno nije uobičajena restauracija. Najuočljivija nadogradnja dolazi u vidu 6,2-litarskog V8 agregata iz C8 Corvette. Riječ je o motoru koji proizvodi 460 KS, te je uparen sa automatskom transmisijom. Pored ukusno sređenog eksterijera, i unutrašnjost je dobila podjednako bitna unapređenja. Napredna tehnologija upotpunjuje Chevroletovog klasika, nudeći Bluetooth i moćan audio sistem. Uz ove nadogradnje i način na koji je restauracija urađena sa ukusom, nema sumnje da će novi vlasnik Kevin Hart biti zadovoljan novim ljubimcem iako je cijena od 825,000 dolara poprilično visoka.

Datum objave: 02/04/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook