Naslovna > Automobili > Volkswagen > Touareg > Hibrid koji obećava

VW Touareg R 2020

Hibrid koji obećava

Novi Touareg R dolazi na tržište sa hibridnim pogonskim sklopom koji mu omogućava dobre performanse uz malu emisiju štetnih gasova...

 

Novi model Volkswagenovog SUV-ja dolazi opremljen sa hibridnim pogonskim sklopom koji vodi porijelo iz modela Bentley Bentayaga Hybrid. Ovo znači da se ispod poklopca motora Touarega R nalazi trolitarski V6 benzinac sa 340 KS uparen sa električnim motorom od 135 KS smještenom u kućištu osmostepenog automatskog mjenjača preko kojeg se isporučuje konstantni pogon na sva četiri točka kako u konvencionalnom, tako i u električnom režimu vožnje. Ovaj pogonski sklop u kombinaciji omogućava 700 Nm obrtnog momenta. Tačni podaci o preformansama još nisu objavljeni, ali Volkswagen vjeruje da će Touareg R postizati ubrzanje od nule do 100 km/h za oko pet sekundi. Touareg R može razviti brzinu od 140 km/h u potpuno električnom režimu vožnje, a baterija od 14,1 kWh postavljena između zadnje klupe i prtljažnog prostora omogućava autonomiju od 43 kilometra. Veća baterija ne utiče na putnički prostor u kabini, ali zato se prtljažnik smanjuje na kapacitet od 610 litara.

 

 

Ovaj model se razlikuje od standarne varijante po aluminijumskim naplatcima od 20 i 22 inča, Lapiz plavoj nijansi karoserije, novim stilizovanim oznakama R, a tu je i karoserijski paket dodataka u crnoj boji i par velikih trapezoidnih izduvnih cijevi. U kabini se nalazi novi sportski upravljač i posebno stilizovana sjedišta zajedno sa Innovision tehnologijom koja se sastoji od 12-inčnog digitalnog pokazivača komandi i 15-inčnog infotaiment sistema osjetljivog na dodir. Ovaj sistem takođe omogućava i poluautonomnu funkciju vožnje koje brine o ubrzanju, upravljanju i kočenju pri brzinama do 250 km/h. Cijene ovog hibridnog Touarega R još nisu poznate, a na tržištu bi trebao biti dostupan do kraja ove godine.

Datum objave: 25/02/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook