Naslovna > Automobili > Honda > Urban EV > Honda Urban EV Concept

Honda

Honda Urban EV Concept

Iako su na Frankfurt Motor Showu u fokusu evropski proizvođači automobila Honda je privukla veliku pažnju konceptom Urban EV.

Već je na prvi pogled jasno da Honda Urban EV Concept igra na retro kartu, barem što se dizajna tiče. Na skladno oblikovanoj karoseriji mogu se primijetiti svjetleći paneli koji polako postaju uobičajeni na konceptima većine proizvođača automobila.
Ispod karoserije nalazi se tehnologija EV automobila. Iako još nema preciznih podataka o snazi motora, autonomiji i brzini punjenja seta baterija zna se da je Urban EV opremljen sistemom ''Power Manager'' koji je zadužen za protok energije u ali i iz automobila u mrežu kada ovaj stoji dugo parkiran na mjestu.

 


Urban EV je od modela Jazz kraći za desetak centimetara ali usprkos tome ime sasvim dovoljno prostora za sve putnike, odnosno njih 4.
Prije nekoliko decenija ''naopako'' postavljena prednja vrata bila su vrlo popularna da bi se kasnije proglasila ''samoubilačkim'' iz nikom znanih razloga.

 

 

 

 

 

 

Polagano se ovako rješenje ponovo uvodi u proizvodnju jer dopušta znatno lakši ulazak-izlaz iz putničkog prostora.
Ono što posebno raduje jeste činjenica što će se Honda Urban EV u minimalno izmijenjenom obliku uskoro naći u serijskoj proizvodnji. 

 

Datum objave: 12/09/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook