Naslovna > Automobili > Hyundai > Grandeur > Hrabro redizajnirana najveća limuzina marke

Hyundai Grandeur

Hrabro redizajnirana najveća limuzina marke

Potpuni detalji o cijenama, pogonu i opremi bi trebalo da budu objavljeni u narednim sedmicama prije lansiranja na tržište vjerovatno početkom 2023. godine...

Velika limuzina Hyundai Grandeur ulazi u svoju sedmu generaciju sa radikalno drugačijim dizajnom u odnosu na svog prethodnika. Na nekim tržištima se prodaje kao Azera. Na tipičan Hyundai/Kia/Genesis način, u ovom trenutku nema dostupnih tehničkih specifikacija. Nekoliko dostavljenih zvaničnih slika prikazuje Grandeur iz 2023. sa hrabrim dizajnom eksterijera sa prednjom maskom koja je nalik na minivan Staria futurističkog izgleda. LED svjetlosna traka proteže se cijelom širinom prednjeg dijela, dok su stvarna prednja svjetla postavljena niže u posebnom klasteru na braniku kako bi se ogradila masivna rešetka.

 

 

 


Bočni profil otkriva kvake na vratima koje ostaju u ravni sa karoserijom kada se ne koriste, dok četvrtina stakla služi kao vizuelni podsjetnik na originalni Grandeur iz 1986. To nije bio Hyundai sam po sebi, već preimenovana verzija Mitsubishi Debonair-a. Duga zadnja vrata snažno ukazuju na to da je novi Grandeur imao prošireno međuosovinsko rastojanje radi većeg prostora za noge nazad. Kao referenca, prethodna generacija je imala 2.885 milimetara između osovina i imala je ukupnu dužinu od 4.990 mm. Sada se vjerovatno nalazi između Genesis G80 i G90 u smislu veličine.

 


Što se tiče unutrašnjosti, i ona se razlikuje u odnosu na model prethodne generacije. Dobiva postavku sa dvostrukim ekranom na kontrolnoj tabli zajedno sa trećim ekranom postavljenim niže na centralnoj konzoli odakle vozač i suvozač kontrolišu podešavanja klima uređaja. Čini se da je dizajn upravljača sličan dizajnu prvog Grandeura, dok putnici nazad imaju svoje komande postavljene između sjedišta.

Datum objave: 20/10/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook