Naslovna > Vijesti > Hyundai nije ispunio finansijska očekivanja

Lošija prodaja

Hyundai nije ispunio finansijska očekivanja

Kriza u automobilskoj industriji ovaj put se odrazila i na Hyundai koji nije mogao da ispuni finansijska očekivanja za četvrti kvartal...

Pogođeni izuzetno jakom lokalnom valutom, te lošom prodajom prvenstveno na matičnom tržištu, Hyundai Motor nije uspio da ispuni finansijska očekivanja za četvrti kvartal, kako su zacrtali. Po prvi put u poslednje tri godine, ova kompanija je zabilježila negativne rezultate kojima se niko nije nadao.

 

Naime, Hyundai je peti na svijetu najveći proizvođač automobila, ali ovaj put je iza sebe ostavio izuzetno tešku i napornu godinu, koja nije bila obiljećena tako dobrim rezultatima kao prethodne godine, naročitno na teritoriji SAD-a i Evrope. Razlog za to je vjerovatno nekoliko opoziva, kao i izmjena rukovodstva.

 

Ovaj proizvođač je zabilježio smanjenje rasta prihoda na 4 sa 7 posto, koliko je zabilježeno prošle godine, bez obzira na njihove planove da predstave redizajniranu verziju izuzetno popularnog Sonata modela. Podsjetimo se, Hyundai je za ovu godinu kao svoj cilj postavio prodaju od ukupno 4,9 miliona automobila. Doduše, godina je tek na početku, pa nam samo preostaje da sačekavamo i vidimo šta će se desiti. 

Datum objave: 27/01/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook