Naslovna > Vijesti > Hyundai predstavlja novi ix35

U Ženevi

Hyundai predstavlja novi ix35

Nova unaprijeđena verzija drugog po redu najprodavanijeg modela u Evropi ikad, Hyundai ix35 imala je svoje predstavljanje na sajmu automobila u Ženevi.

Pored osvježenja izvana i iznutra, povećana je snaga motora, te kao opcija dodan je automatski mjenjač za dizelske verzije motora, ali tu je i Flex Steer sistem upravljanja sa tri moda podešavanja na upravljaču koji nudi poboljšanu voznu dinamiku. Osvježeni ix35 može se pohvaliti i sa mnoštvom tehnoloških unaprijeđenja, koje istog čine još privlačnijim za evropskog kupca.

 

Još od lansiranja prvog modela u martu 2010. godine, ix35 je ostvario dosta visoku razinu potražnje kod potrošača. Postao je najprodavaniji model Hyundaia u historiji , te je premašio sva očekivanja kompanije. Hyundai je upravo do marta 2013. godine prodao preko 200 hiljada jedinica SUV vozila C segmenta u Evropi. Jedno od najvećih unaprijeđenja ovog modela biti će upravo zamjena  2.0  litarskog benzinskog motora sa super efikasnim »Nu« 2.0 litarskim  GDI motorom (direktno ubrizgavanje goriva) sa 166 KS. Motor je razvijen u razvojnom i istraživačkom centru Russelhaimu, Njemačka, a zadovoljava i Euro-5 standard.

 

Dalje, novitete čine sjedišta sa grijanjem, prednji parking senzori, kao opciju također kupci će moći odabrati i 4.2 inčnu TFT supevision komandnu tablu koja vozaču daje izvrsnu preglednost i vidljivost informacija. Evropski kupci moći će izabrati poboljšani audio i navigacioni sistem, zajedno sa 7-inči velikim LCD monitorom. Za bolje osvjetljenje Hyundai je ponudio Bi-Xenon prednja svjetla po prvi put na ovom modelu kao opciju, te LED dnevna svjetla kao standard. Osvježena je unutrašnjost vozila u svakom  pogledu, sjedišta i unutrašnje obloge vrata su urađene sa vrhunski kvalitetnim materijalima, držači za čaše su osvjetljeni, a vjetrobransko staklo  je blago osjenčeno što dodatno osvježava izgled ovog vozila.

 


Allan Rushforth, Zamjenik Predsjednika i COO Hyundai Evrope komentirao je: »Unapređenja novog Hyundaia ix35 će pružiti stvarne koristi  i poboljšati iskustva kupaca u Evropi. Hyundai je radio zaista žestoko da privuče nove kupce ka svome brendu tako što im je ponudio produkte kojima je prevazišao njihova očekivanja-kroz unaprijeđenu efikasnost, vozačku dinamiku i osvježeni dizajn-Hyundai će nastaviti da zadržava svoje kupce, ali i da osvaja nove.«
Redizajnirani  ix35 za evropsko tržište proizvoditi će se u najsavremnijoj europskoj fabrici u Češkoj, Našovice.

Datum objave: 07/03/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook