Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > C Klasa > I AMG ode u hibride

Mercedes-AMG C63

I AMG ode u hibride

Mercedes-AMG će poslati jasnu poruku da se prilagođava modernim zahtevima sa nadolazećom C63 trećom generacijom odustajući od svoje dugogodišnje V8 snage u korist naprednog četverocilindričnog hibridnog pogonskog sklopa koji razvija više od 500 KS.

Novi C63 biće prvi u nizu novih AMG modela namjenjenih dobijanju elektrifikovane verzije Mercedesovog novog turbo-motornog 2-litarskog M139 motora kada bude u prodaji početkom 2022. godine. Suparnik sa pogonom na sva četiri točka Audijevom RS4 i BMW M3 već se intenzivno razvija u AMG-ovom inženjerskom sjedištu Affalterbach. Snažni četverocilindrični motor stvara maksimalni obrtni moment od 416KS u neelektrifikovanom obliku u novom A45 i pripadajućoj braći.

 

Jedinica je već napravljena za uzdužnu montažu kao i blago hibridno električno pojačavanje. Predodređeno je da se koristi u ne samo sljedećem C63 već i u manje izmjenjenom obliku, kao dodatak današnjem C43 turbo trolitarskom V6 pogonu C43. Novi C63 biće u ponudi u obliku limuzine, kupea i kabrioletnoj karoseriji, a sljedeći C43 će se vjerovatno prodavati u te tri vrste, kao i karavan verzija. 

Datum objave: 17/10/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook