Naslovna > Automobili > Jaguar > I-Pace > I-Pace sa novim odijelom?

Jaguar I-Pace

I-Pace sa novim odijelom?

Šef Jaguarovog odjela za specijalne operacije rekao je da je samo pitanje vremena kada će firma početi sa razvojem SVR verzije I-Pace-a.

Iako još uvijek nije razvijen plan u vezi sa navedenom tvrdnjom, vrh Juguara daje prioritet implementaciji modela sa više volumena. Već se razvija i izrađuje trkački Jaguar I-Pace eTrophy koji je već uveliko poznat u seriji električnih trkača Formule E. Trkački automobil eTrophy ipak ne proizvodi više snage nego I-Pace koji ide cestom. Većina promjena je umjesto toga usmjerena na podvozje. Ali ako mu se da zeleno svjetlo, vjerovatno je da će SV odjel nastojati povećati izlazni kapacitet od 395 konjskih snaga postojećeg automobila kako bi vrijeme od 0 do 100 značajno smanjio sa sadašnjih 4,8sekundi.

 

Takav potez omogućio bi mu brzinu da se Teslini najnoviji usjevi sa značajnim performansama jednostavno bace u drugi plan. Uz modifikacije šasije i revizije sportskog stila, povećala bi se poželjnost među entuzijastima, koji smatraju da im trenutni električni SUV modeli ne odgovaraju. Odluka zavisi o prodajnoj efikasnosti I-Pacea - posebno mješavini viših razreda dotjerivanja koje napuštaju salone. Jaguar je u prvoj polovini ove godine pomaknuo više od 9000 primjera širom svijeta.

Datum objave: 25/09/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook