Naslovna > Automobili > BMW > X1 > Imaće više od 300 KS

Najava – Novi BMW X1 model

Imaće više od 300 KS

Proizvodnja ovog modela izvodiće se u Lajpcigu, te u mjestu Shenyan u Kini, a uz ova dva odredista i u novoj fabrici ove kompanije koja se nalazi u Brazilu…

U javnosti su već lagano počeli da “cure” neki detalj koji se odnose na novu, drugu generaciju BMW X1 modela. On bi na tržištu trebao da se pojavi već iduće godine. Njegov debi će najvjerovatnije biti negdje na ljeto, dok će svoj javni debi imati nekoliko mjeseci kasnije na sajmu automobila u Frankfurtu.

 

Ovaj model proizvodiće se u Lajpcigu, te u Kini u mjestu Shenyan, te u novoj fabrici ove kompanije u Brazilu. Automobil će biti građen prema kineskim specifikacijama, pa će dobiti duže međuosovinsko rastojanje za dodatni prostor putnika na zadnjim sjedištima, što je opcija koju kupci izuzetno cijene u ovoj zemlji. U poređenju sa prethodnom generacijom, novi X1 model će ponuditi mnogo više prostora za noge putnika, dok će komandna tabla biti kombinacija X4 modela i Serije 2 Active Tourer.

 

Kada govorimo o pogonskim agregatima, očekuje se da će oni da budu preuzeti iz trocilindarskih  motora, koji će biti dostupni u okviru nove Serije 2 Activ Tourer i novog MINI-ja. Pored toga dostupan će biti i jaki, četvorocilindarski motor, koji će isporučivati više od 300 KS. 

Datum objave: 08/04/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook