Naslovna > Vijesti > Imenovan novi direktora finansija

Volvo

Imenovan novi direktora finansija

Hans Oscarsson u Volvu radi još od 1990. godine. Za to vrijeme je skupio bogato iskustvo kao kontrolor i zamjenik direktora finansija...

Jan Gurander, direktor finansija Volvo Car grupacije (Volvo automobili) od 2011. godine, odlučio je napustiti švedsku automobilsku kompaniju. Na njegovo mjesto od 1. augusta 2013. godine dolazi Hans Oscarsson, koji trenutno radi kao zamjenik direktora finansija i kontrolor poslovanja kompanije Volvo.

 

Nakon izlaska iz okrilja automobilske kompanije Ford, Volvo je pod vodstvom Jana Gurandera, stvorio finansijsku funkcionalnost dostojnu jedne nezavisne kompanije. Istovremeno su potpisani i brojni važni finansijski ugovori kako sa kineskim, tako i sa međunarodnim bankama.

 

„U preko dvije godine provedene u Volvu, Jan Gurander je stvorio uslove dugoročne stabilnosti uprkos kompleksnom okruženju, te smo mu zbog toga veoma zahvalni. Sada imamo finansijsku funkcionalnost, koja garantuje uspješan nastavak poslovanja“ - izjavio je Hakan Samuelsson, predsjednik kompanije Volvo Cars.

 

Hans Oscarsson u Volvu radi još od 1990. godine. Za to vrijeme je skupio bogato iskustvo kao kontrolor i zamjenik direktora finansija. On je u periodu od 2010. do 2011. godine čak i bio privremeni direktor finansija Volva, te tako odigrao jednu od značajnih uloga tokom akvizicije švedske marke od strane kompanije Zheijang Geely Holding.

 

„Bogato iskustvo Hansa Oscarssona unutar Volva i njegov predan rad tokom najrazličitijih faza Volvo istorije, ga čini izuzetno pogodnim za preuzimanje odgovorne funkcije direktora finansija“ - zaključuje Hakan Samuelsson.

Datum objave: 21/06/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook