Naslovna > Automobili > Kia > Cadenza > Izvanredan dizajn, napredna tehnologija i nenadmašne vrijednosti

Nova Kia Cadenza postala ‘Međunarodni auto godine’

Izvanredan dizajn, napredna tehnologija i nenadmašne vrijednosti

Nagrada za auto godine je nesumnjivo dobrodošla za Kiju, koja ove godine preko “Velike bare” slavi 20-godišnjicu postojanja i poznata je po svojim odvažnim koracima...
> Američki Road & Travel Magazine (RTM) je na salonu automobila u Detroitu Kijinu limuzinu Cadenza proglasio za Međunarodni auto godine (International Car of the Year - ICOTY). Potpuno nova Cadenza može se pohvaliti izvanrednim dizajnom u kombinaciji sa premium komforom i Kijinom impresivnom vrijednošću u klasi vrhunskih limuzina. Pomenuti magazine je prošle godine naprestižnije priznanje podijelio još jednoj Kiji - srednje velikoj limuzini Optima.
 
 
Nagrada za auto godine je nesumnjivo dobrodošla za Kiju, koja ove godine preko “Velike bare” slavi 20-godišnjicu postojanja i poznata je po svojim odvažnim koracima. Nova Cadenza je još jedan primjer skoka ovog najstarijeg korejskog automobilskog brenda, koji se može pohvaliti time da je s Cadenzom privukla stranke, koje nikada ranije nisu razmišljale o kupovini Kije. Nagrada ICOTY dvije godine zaredom je jasna potvrda da Kijina vozila još uvijek pružaju vrhunski omjer dizajna, komfora i vrijednosti, što današnji racionalni kupci vozila itekako uzimaju u obzir.
 
 
Pored atributa vozila kao što su stil, komfor i performanse, žiri vrijednuje i to kako je brend preko svojih marketinških napora emocionalno povezan sa strankama. Pobjednika bira ICOTY žiri, koji sastavljaju automobilski novinari priznatih američkih medija kao što su Consumer Guide® Automotive MSN Autos, New Car News Syndicate i Road & Travel Magazine.
 
 
U obrazloženju izbora je Courtney Caldwell, urednik magazina Road & Travel, rekao: “Kia Cadenza je pobijedila zbog mnoštva razloga, između ostalog i zbog Kijinih izvanrednih nastojanja da bude značajnije prisutna u kategoriji luksuznih vozila,” i dodao: “Gledano kao cjelina auto je lijep i dostupan te američkoj srednjoj klasi omogućava premium stil i vrhunske perfomanse. Možemo samo zapljeskati Kijinom strmom usponu od podcijenjene do nevjerovatne!”
 
 
Nagrada ICOTY je najnovije priznanje za Cadenzu, a već prije nekoliko mjeseci je Kijina najprestižnija limuzina pobijedila u uporednom testu limuzina magazina Motor Trend i bila na užem spisku kandidata za sjevernoamerički auto 2014. godine.
Datum objave: 23/01/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook