Naslovna > Automobili > Jaguar > F-Pace > Jaguar predstavlja sedan i crossover model

Salon automobila u Frankfurtu

Jaguar predstavlja sedan i crossover model

Proizvodnja ova dva modela vršiće se u Land Rover fabrici, koja se nalazi u Engleskoj…

Dugo najavljivani Jaguarov nasljednik X – Type modela najvjerovatnije će da bude predstavljen u septembru mjesecu ove godine, na održavanju Sajma automobila u Frankfurtu. Kako su izjavili čelnici Jaguara, njihovi planovi podrazumjevaju da će ovaj proizvođač automobila da u svoju ponudu uvrsti osnovne crossover i sedan modele.

 

Oba ova modela će da karakteriše platforma koja je izrađena od aluminijuma, a na tržištu već možemo da ih očekujemo polovinom 2015. godine. Proizvodnja ovih Jaguarovih modela vršiće se u Land Rover fabrici, koja se nalazi u Engleskoj.

 

Iako još ništa nije zvanično potvrđeno, smatra se da će ovi novi modeli da budu dostupni sa razčličitim cetvorocilindarskim i šestocilindarskim motorima. Među potencijalnim kandidatima spominje se 2.2 litarski četvorocilindarski dizel motor, koji će da postiže 163 “konja”.

 

Priča se i o 3.0 litarskom V6 dizel motoru od 240 KS, te o 2.0 L benzinskom motoru sa takođe 240 KS, te sa turbopunjačem. Posljednji agregat o kome se spekuliše jeste 3.0 V6 motor sa super punjačem, koji će biti u stanju da razvije do 340 “konja”. 

Datum objave: 25/07/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook