Naslovna > Automobili > Jaguar > F-Pace > Jaguar zvanično predstavio crossover C-X17

Sajam automobila u Frankfurtu

Jaguar zvanično predstavio crossover C-X17

Ovim koncpetom Jaguar je najavio svoj prvi crossover, ali i buduću generaciju automobila koji će Jaguar da pravi na novoj platformi...

Jaguarov prvi crossover automobil C-X17 predstavljen je zvanično u Frankfurtu. Riječ je o automobilu kompaktnih dimenzija, te dosljedno prati linije i dimenzije najnovije generacije Jaguarovih automobila. Maska hladnjaka na ovom modelu je nešto naglašenija, ali to je sasvim bilo očekivano upravo zbog proporcija ovog automobila.

 

Na prednjem braniku izuzetno su dominantna LED svjetla, a na zadnjem dijelu dominira svjetlosni sklop, koji porpilično podsječa na modele F-Type. Ovaj kocnept je poslužio i za predstavljanje nove modularne, aluminijumske platforme, koja nosi oznaku iQ (AI). Zbog svoje modularnosti, platformu je moguće prilagoditi raznim modelima iz različitih automobilskih segmenata.

 

Putnička kabina je opremljena izuzetno kvalitetnim i modernim materijalima. Komandna tabla, baš kao i centralna konzola, dizajnirane su u minimalističkom stilu. Svi putnici u ovom automobilu mogu da uživajuu u Meridian audio uređaju.

 

O pogonskom agregatu Jaguar još uvijek nije objavio fabričke podatke, ali pretpostavlja se da će u pitanju biti ekološki prihvatljiv motor, koji će moći da dostigne brzinu do čak 300 km/h. 

 

Datum objave: 11/09/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook