Naslovna > Vijesti > Jahta kojoj ne treba more

Aston Martin

Jahta kojoj ne treba more

Britanski proizvođač ekskluzivnih sportskih automobila predstavio je potpuno novi kabriolet, koji je na asfaltu atraktivan poput luksuzne jahte...

U jeku ljetnje sezone i paklenih vrućina britanski Aston Martin dodatno je zagrijao atmosferu predstavljanjem novog V12 Vanatage Roadstera. Nakon mnogobrojnih nagađanja, najava, skica i nevještih projekcija Aston Martinov roadster zasijao je u punom sjaju i gotovo trenutno osvojio srca članova kluba “Bogati i slavni”.

 

 

Početno oduševljenje koje su pobudile prve oficijelne fotografije brzo je zamijenila panika kada je Aston Martin objavio da će ovaj glamourozni kabriolet biti izrađen u limitiranoj seriji od samo 101 primjerka. Zbog takve reakcije publike i početna cijena je ostala tajna što je Britancima ostavilo puno prostora za ostvarivanje ekstraprofita. Naime, svaki model se ugovara pojedinačno sa potencijalnim kupcima, koji zauzvrat imaju mogućnost da biraju između mnoštva različitih kombinacija vanjštine i enterijera, odnosno da skockaju automobil prema svom ukusu i željama.


 

Ono što će biti isto kod svih modela je šestolitarski V12 agregat sa šestostepenim ručnim mjenjačem. Snažni agregat razvija 517 KS i nudi 570 Nm okretnog momenta. Ovakav pogonski potencijal dovoljan je za ubrzanje do stotke za 4,5 sekundi i brzinski špic od 305 km/h.

Datum objave: 12/07/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook