Naslovna > Automobili > Renault > Kadjar > Jedan od dominantnijih

Renault Kadjar

Jedan od dominantnijih

Između mnogobrojnih modela koji su dominirali na proteklom sajmu automobila u Ženevi je i Renault Kadjar koji je ovom prilikom predstavljen u najboljem svjetlu …

Novi Kadjar ima jedinstven oblik maske hladnjaka koji u svom centru ima amblem marke Renault. Zahvaljujući većim dimenzijama, drugačijim proporcijama i naglašenim bočnim elementima oko točkova, Kadjar je masivniji i ima dinamičnije linije u odnosu na model Captur i Clio. Međutim izgled farova i stop svjetala, te udubljenja na vratima i bočna lajsna je nešto što je već viđeno na ovim modelima ali sada krasi i ovaj crossover.

 

Postavljen na istu CMF platformu kao i Qashqai, Renault Kadjar je nešto veći od Nissanovog crossover. Naime, dugačak je 4.450 mm, širok 1.840 mm, a visok 1.600 mm. Odstojanje od tla iznosi 190 mm, dozvoljeni napadni ugao prilikom prilaska prepreci je 18, a pri silasku 25 stepeni. U poređenju sa modelom Captur, unutrašnjost je konzervativnija, a upotrijebljeni materijali su kvalitetniji. Kupcima će biti ponuđen novi Renault R-link 2 multimedijalni sistem sa sedmoinčnim ekranom osetljivim na dodir, koji je smješten ispod centralnih ventilacionih otvora. Sistem je opremljen tehnologijom za raspoznavanje glasovnih komandi za navigaciju, radio, telefon ili korišćenje aplikacija sa smartphone uređaja.

 

Ovaj put veličina prtljažnika je 472 l, a tome treba dodati i brojne pregrade u kabini čija ukupna zapremina iznosi 30 litara. U početku prodaje kupcima će na raspolaganju biti tri turbo motora - dva dizelaša, 1.5 dCi sa 110 KS i 1.6 dCi sa 130 KS, i jedan benzinac, 1.2 DIG-T sa 130 KS. Renault Kadjar na tržište stiže na ljeto kada će biti poznata I njegova cijena.

 

Datum objave: 16/03/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook