Naslovna > Automobili > Nissan > Qashqai > Jedinstvena verzija Premium Concept

Nissan Qashqai i X-Trail

Jedinstvena verzija Premium Concept

Nissan slavi prodajni uspjeh svojih crossovera u Evropi izradom jedinstvenih verzija Qashqaija i X-Traila pod nazivom Premium Concept ...

Nissan će na predstojećem Ženevskom salonu automobila predstaviti dvije upečatljive posebne verzije svojih uspješnih crossovera, Qashqaija i X-Traila. Nissan je na temelju postojećih modela istražio kako bi luksuznija i dinamičnija interpretacija dizajna njegove nagrađivane crossovere mogla učiniti još privlačnijima i još širem krugu kupaca. Ta dva automobila nose nazive Qashqai Premium Concept i X-Trail Premium Concept. Iako se radi o različitim modelima, zbog upotrijebljenih boja, materijala i detalja bez dvojbe djeluju kao par.

 

Qashqai Premium Concept je osmišljen u Nissanovom evropskom centru za dizajn u Londonu, a X-Trail Premium Concept je rad Nissanovog globalnog dizajnerskog centra smještenog u Japanu. Crossoveri su izuzetno važan dio Nissanovog uspjeha širom Evrope, a ova su dva koncepta odraz Nissanove namjere da privuče širi krug kupaca i pritom ispuni njihove najrazličitije zahtjeve.

 

Shiro Nakamura, viši potpredsjednik i Direktor Nissanovog odjela za dizajn, izjavio je: „Glavna instrukcija našim ekipama dizajnera u ova dva projekta bio je da puste mašti na volju. Na kraju smo se odlučili za dva međusobno različita koncepta koji imaju brojne zajedničke karakteristike i otkrivaju novi, premium karakter naših crossovera.

 

Od Nissanovog dizajnerskog izražaja do načina upotrebe naprednih materijala, oba automobila predstavljaju novi pristup privlačnosti Nissanovih premium crossovera širokom krugu kupaca. U skladu s konceptom gradskog istraživača, svaka je Premium Concept verzija je izvedena na drugačiji način i namijenjena različitim kupcima. Qashqai je namijenjen „premium urbanim kupcima” koji sanjaju o vikendima provedenima u kulturnom uzdizanju u evropskim gradovima kao što su Ženeva, Pariz ili Rim. X-Trail je namijenjen „premium pustolovima” koji sanjaju o pustolovinama u Alpama ili Pirenejima. Oba automobila dijele paletu jednostavnih, ali jarkih boja; crna i bijela boja u kontrastu su s luksuznom zlatnobakarnom bojom koja crossoverima daje dozu elegancije i topline.

 

Datum objave: 26/02/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook