Naslovna > Vijesti > Jedinstveni MINI pick – up

Pacemen Adventure

Jedinstveni MINI pick – up

Kako i samo ime kaže, kao podloga za njega poslužio im je MINI Paceman…

Otkako se nalazi u vlasništvu kompanije BMW, MINI je na tržište izbacio skoro sve moguće karoserijske varijacije. Ukoliko se one nisu pojavljivale u svojoj serijskoj verziji, onda bi ih Britanci vješto provukli kroz neku od simpatičnih konceptnih ideja, sa kojima smo se susretali na poznatim salonima automobila. Ipak, jedan model ovaj brand do sada nije predstavio, a to je, pogađate – kamionet. Ipak, MINI – jevi stažisti su se takođe pobrinuli da se njihov model Paceman pretvori u mali i jedinstveni pick – up.

 

To što MINI za sve ove godine nije napravio pick – up model, ne znači da nekom od njegovih ljudi ta ideja nije pala na pamet. Kada su tu već svi modeli, od crosovera, coupea te dostavnog automobila, ne vidimo zašto se u to ne bi uklopio i jedan pick – up model. Tom mišlju su se svakako poveli MINI – jevi stažisti koji su za pripremili jedinstveni Paceman Advenenture. Kako mu samo ime navodi,  za njegovu kreaciju poslužio je i MINI Paceman, koji je “uređen” tako da postane maleni kamionet.

 

 

 

 

 

 

Krov sa Pacemana nije bilo potrebno ukloniti, pa je njegova šasija samo ojačaana. Podvozje je modifikovano, kao i B stub, a ovom automobilu si pripali i off – road pneumatici. Da bi sve bilo doslovno savršeno, kako odgovara jednom pick – up modelu, odrađene su sve one sitne stvarčice koje su rezultirale onim što je MINI izložio u svom salonu u Minhenu. 

 

Datum objave: 26/04/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook