Naslovna > Vijesti > Jedna svjetska i dvije europske premijere

Chevrolet na Ženevskom sajmu automobila

Jedna svjetska i dvije europske premijere

Jedna svjetska premijera, dvije europske, predstavljanje novog i uzbudljivog multimedijskog sustava te rekordna globalna prodaja obilježit će Chevroletovo sudjelovanje na 82. međunarodnom sajmu automobila u Ženevi.

Glavna atrakcija je Cruze karavan koji će imati svoju svjetsku premijeru i pridružiti se peterovratnoj i četverovratnoj varijanti ovog Chevroletovog najpopularnijeg modela. Dva mladenačka konceptna automobila - Code 130R i Tru 140S – imat će svoju europsku premijeru. Posjetitelji Sajma također će moći prvi put vidjeti Chevrolet MyLink, najnoviji multimedijski sustav GM-ovog najvećeg branda

.

Površine gotovo 1.600 četvornih metara, Chevroletov štand u Paviljonu 1 posvećen je vlastitim korijenima: uređen je kao restoran u američkom stilu s djevojkama na rolama koje će dijeliti kasino žetone, a njih će se tijekom dana otvorenih za javnost moći zamijeniti za osvježenje.


Karavanska izvedba Cruzea

Karavan se obično sviđa obiteljima, no i ljudima koji žele kompaktan automobil s više prostora za odlaganje stvari koji će odgovarati njihovom aktivnom načinu života.

Novi i poboljšani motori bit će dostupni sa svim verzijama Cruzea od početka ljeta 2012. Pored trenutno ponuđenog 1.6-litarskog i 1.8-litarskog benzinskog motora, novi 1.4-litarski turbo benzinski te 1.7-litarski i poboljšani 2.0-litarski dizelski motori upotpunit će ponudu pogonskih sustava. Svi motori sukladni su s Euro 5 standardom.

Zapremina prtljažnika kreće se od 500 litara mjereno do ruba prozora pa do gotovo 1.500 litara do stropa s preklopljenim naslonima stražnjeg sjedala.

U 2012. bit će predstavljen čitav niz stilskih promjena u eksterijeru i interijeru svih Cruze modela. Među glavnim su novitetima koji se tiču vanjskog izgleda redizajnirana prednja maska, promijenjena unutrašnjost kućišta prednjih svjetala i svjetala za maglu te novi stilovi naplataka, a iznutra tu su dodatna poboljšanja središnje konzole i veći izbor presvlaka za sjedala.

Od nove opreme i značajki Cruzea tu su ulazak u vozilo i kretanje bez ključa, stražnja kamera, Chevroletov multimedijski sustav MyLink (vidi niže) i funkcija Start/Stop, ovisno o izboru paketa opreme i motora.

Mladenački koncepti Code 130R i Tru 140S: nova generacija kupaca u središtu

Chevrolet u proces dizajna uključuje mlade ljude kako bi osigurao da će buduća generacija kupaca automobila dobiti ono što želi.Svoju će europsku premijeru u Ženevi imati dva primjera te suradnje: mladenački koncepti Code 130R i Tru 140S. Na čitavom Chevroletovom štandu Ženevskog sajma moći će se susresti hostese naoružane iPadima, a njih će zanimati što mladi očekuju od svojih budućih automobila te kako žive. Sugestije mladih posjetitelja bit će korištene za daljnji razvoj budućih koncepata.Koncepti koje su dizajnirali Nicholas David i Joe Baker iz GM-ovog dizajnerskog centra North Hollywood donose stil i funkcionalnosti za koje je ova skupina novih kupaca rekla da ih traži prilikom kupovine novog automobila.

 

 

Code 130R je kupe sa četiri sjedala i stražnjim pogonom. Njegov agresivan prednji dio, naglašeni blatobrani, uspravni bočni dijelovi karoserije i Chevroletov simbol prekriženih zastava stvaraju vezu sa Chevroletovom bogatom prošlošću vezanom za trkaće automobile.Tehnologija eAssist gasi motor prilikom zaustavljanja, zaglađuje okretni moment tijekom ubrzavanja i pohranjuje energiju kočenja, usklađujući turbo performanse i ekonomičnu potrošnju goriva.Tru 140S s prednjim pogonom cjenovno je pristupačan egzotičan sportski kupe četverosjed. Ovaj koncept s trima vratima temelji se na istoj platformi kao Chevrolet Cruze i Volt, električno vozilo s produljenim dosegom.

U unutrašnjosti koncepata razne mogućnosti povezivanja nude vozačima da personaliziraju automobil, što se pokazalo ključnim zahtjevom sadašnjih i budućih generacija mladih.

Malibu: Amerikanac u Ženevi

Srednje velika limuzina Chevrolet Malibu prvi će se put naći u prodaji u Europi u proljeće 2012.*, i to s benzinskim motorom nakon kojega će u drugoj polovici godine uslijediti dizelska verzija.

Malibu se prvi put pojavio na američkim cestama 1964. te se pokazao jednim od najpopularnijih automobila u Chevroletovoj stogodišnjoj prošlosti. Ova je limuzina konstruirana kako bi se izdvajala svojim profinjenim vanjskim dizajnom i prostranim, modernim interijerom. Bit će to Chevroletov model s vrha ponude u Europi i ostalim dijelovima svijeta.Malibuova aerodinamičnost, kruta struktura karoserije te širina automobila i traga kotača surađuju s elektroničkim sustavom pomoći kako bi pružili oštriju vožnju i upravljanje kakvo u pravilu vole europski vozači.
Među značajkama su kontrole na upravljaču, električno pokretana sjedala, ulazak u automobil i kretanje bez ključa (PEPS), zatamnjeno vjetrobransko staklo, servo parkirna kočnica te stražnji parkirni senzori.

Zaslon u boji osjetljiv na dodir dijagonale 7 inča nudi vozaču i putnicima pristup raznim multimedijskim sadržajima. Velike ikone višenamjenske su pa se njima upravlja radijem, USB povezivošću, preglednikom fotografija, Bluetooth povezivošću i s bogatijim paketima opreme navigacijskim sustavom. Uz zaslon nalazi se prostor za odlaganje manjih predmeta kao što su sunčane naočale ili novčanik.

Kupci mogu birati između 2.4-litarskog benzinskog motora snage 167 KS pri 5.800 okretaja u minuti i vršnim okretnim momentom od 225 Nm pri 4.600 rpm ili kasnije tijekom godine 2.0-litarskog dizelskog motora sa 160 KS pri 4.000 rpm koji daje 350 Nm okretnog momenta pri 1.750 rpm. Oba motora, benzinski i dizelski, dolaze sa šesterostupanjskim ručnim ili automatskim mjenjačem.

Malibu je Europski program procjene novih automobila EuroNCAP dodijelio ocjenu od maksimalnih pet zvjezdica za sigurnost.
 

Datum objave: 09/03/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook