Naslovna > Automobili > Land Rover > Range Rover > Još jedan zanimljiv projekat iz Lunaza

Lunaz Range Rover

Još jedan zanimljiv projekat iz Lunaza

Nakon velikog broja zahtjeva kupaca, kompanija Lunaz iz Silverstonea od sada nudi električni pogon za originalni Range Rover...

Lunaz, britanska kompanija za inženjering i restauraciju, tehnološki je modernizovala originalni Range Rover podarivši mu električni pogon. Cijene za ovakav tip konverzije kreću od 245,000 funti (bez poreza), a za sada će proizvodnja biti ograničena na samo 50 jedinica, od kojih će svi koristiti donatorske automobile koji su proizvedeni između 1970. i 1994. godine. Kao i na prethodnim projektima poput Jaguara XK120 i Rolls Royce Phantoma V, i Range Rover prolazi kroz kompletnu fazu restauracije uključujući izmjene na karoseriji i šasiji prije nego što se ugradi električni mehanizam.

 

 


Tokom procesa restauracije kupci čak mogu da odluče da im se odsijeku krovovi sa automobila po uzoru na Range Rovera viđenog u filmu James Bond iz 1983. godine. Lunaz je za svaki električni primjerak Range Rovera pripremio i mnoštvo modernih funkcija koje su dizajnirane na takav način da se uklope u klasičan enterijer, pa su tako prisutni WiFi, infotainment sistem, navigacija i moderan klima uređaj. Dvije specifikacije će biti dostupne, ,,Town“ i ,,Country“, od kojih je prva fokusirana na luksuzne detalje, dok je druga namijenjena više za kupce koji se ne boje off-road izazova. Prve isporuke očekuju se oko sredine 2021. godine.

Datum objave: 12/12/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook