Naslovna > Vijesti > Još novih detalja

Nissan GT-R LM NISMO

Još novih detalja

Nissan je objavio nove detalje svog prototipa GT-R LM NISMO koji je opasna konkurencija Audiju, Porscheu i Toyoti …

Nissan Motorsports će na poznatoj francuskoj automobilskoj trci Le Mans, koja je zakazana za 14 jun, nastupati sa tri automobila. Najjači među njima je svakako prototip GT-R LM NISMO kojeg je Nissan isključivo razvijao i dizajnirao za ovu legendarnu trku. Glavna razlika između novog Nisma i ostalih konkurenata je u pogonu preko prednje osovine i motora koji je smješten naprijed.

 

Kako bi smanjili ukupnu masu automobila proizvođači su uradili vjetrobransko staklo od plastike. Ovaj prototip je sada težak 870 kg, dugačak 64 metra, širok je 1,9 i visok 1,03 metra, a postavljen je na setu BBS-ovih magnezijskih 16 i 18-inčnih felgi sa Michelin gumama. Tu je takođe i zadnji spojler koji je zadužen za bolje prijanjanje.

 

Hidraulični zadnji stabilizatori, podesivi amortizeri,  set kočnica sa prednjim čeljustima sa šest i zadnjim čeljustima sa četiri klipa samo su neka od najmodernijih tehničkih rješenja koje Nismo ponosno nosi. GT-R LM NISMO pokreće benzinski trolitarski V6 biturbo motor (VRX 30A NISMO) potpomognut hibridnim sistemom.

 

Datum objave: 29/05/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook