Naslovna > Automobili > Volkswagen > T-Roc > Kabriolet neće dobiti nasljednika

VW T-Roc

Kabriolet neće dobiti nasljednika

Volkswagen ima planove da lansira novu generaciju modela T-Roc iduće godine. Međutim, trenutne informacije ukazuju da nasljednik neće uključivati kabriolet varijantu...

Izostavljanje kabriolet verzije T-Roc-a znači da će Volkswagen brend ostati bez ponude u ovoj specifičnoj niši, dodatno ograničavajući dostupnost ovog tipa vozila na evropskom tržištu. Trenutni T-Roc će sljedeće godine biti zamijenjen novim modelom, koji će koristiti moderniju MBQ Evo platformu. Ova platforma će takođe poslužiti kao osnova za nadolazeći redizajniran Golf, kao i nove verzije Passata i Tiguana. Napomenuto je da će novi T-Roc biti posljednji model brenda Volkswagen s motorima sa unutrašnjim sagorijevanjem. Šef razvoja marke VW, Kai Grunitz, izjavio je novinarima na sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu da postoji mala grupa kupaca za kabriolete, što dodatno potvrđuje odluku o izostavljanju kabriolet verzije T-Roc-a iz ponude.

 

 

 

 

 

T-Roc se istakao kao treći najprodavaniji automobil u Evropi prošle godine, sa 191.015 registrovanih primjeraka tokom prvih 11 mjeseci, prema podacima platforme Dataforcea. Od tog ukupnog broja, VW je prodao 11.693 kabriolet verzije, što je predstavljalo drugi najbolji rezultat u Evropi, odmah iza Mini kabrioleta. Prvi put predstavljen 2017. godine, trenutni T-Roc dobio je kabriolet verziju sa mekim krovom 2020. godine. Međutim, nasljednik kabriolet verzije neće biti uključen u novu generaciju. Novi T-Roc će koristiti MQB Evo platformu, pružajući VW-u mogućnost dodavanja tehnologija poput plug-in hibridnog pogona i adaptivnog ovjesa. Kupci također izražavaju nadu u povratak fizičkih tastera i prekidača sekundarnih funkcija, što je najavljeno kao novitet kod novih modela VW-a.
 

Datum objave: 16/01/2024
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook