Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Kako će se zvati sljedeći automobil?

Alfa Romeo pitao ljubitelje za prijedlog

Kako će se zvati sljedeći automobil?

Dok se model Tonale predstavlja kao "metamorfoza" brenda kao prvo vozilo koje ulazi u svijet elektrifikacije, sljedeći Alfa Romeo automobil će biti prvi potpuno električni model. Međutim, to nije sve što je u planu...

Alfa Romeo je ponovno pokazao svoju snažnu povezanost s obožavaocima brenda putem svojih zvaničnih kanala na društvenim mrežama, uključujući ih u proces donošenja odluka. Ovoga puta, postavili su pitanje obožavaocima kako bi nazvali sljedeći automobil marke Alfa Romeo. Unutar internih krugova Alfa Romeo tima, projekat pod nazivom "Kid" je sada poznat javnosti. "Kid" nagovještava da će sljedeći Alfa Romeo biti sportsko urbano vozilo - "mališan" u porodici automobila brenda. Ovaj novi model će se pridružiti postojećim vozilima kao što su limuzina Giulia, terenac Stelvio i kompaktni terenac Tonale, i upotpuniti njihovu ponudu.

 

 

 


Alfa Romeo ima planove da postavi nova pravila u ovom segmentu tako što će modelu "Kid" dodijeliti ulogu "revolucionara". U brzo napredujućem automobilskom svijetu koji nudi širok spektar vozila, posebno u popularnom SUV segmentu, nova linija Alfa Romea ponovno definiše brendove ambicije, čak i u samom akronimu. Ona nosi naziv "Sportski DNK" - veliko ime u urbanom kontekstu. Informacije o karakteristikama novog modela Alfa Romea još uvijek nisu podijeljene sa obožavaocima i zaposlenima, a model će biti autentičan Alfa Romeo, pozicioniran na vrhuncu premijum segmenta. Očekuje se da će novi automobil Alfa Romea biti predstavljen u prvoj polovini 2024. godine, i već je postao glavna tema rasprava, s dizajnerima koji iznose različite hipoteze o njegovom stilu na internetu. Brend je direktno postavio pitanje svojoj zajednici fanova kako bi ih uključio od samog početka, pitajući ih za mišljenje o tome kako bi sljedeći Alfa Romeo trebalo da se zove.

 


Nakon uspjeha modela Giulia koji je označio preporod brenda, Alfa Romeo je nastavio sa imenovanjem svojih vozila prema planinskim prevojima, kao što su Stelvio i Tonale. Međutim, uprava Alfa Romea jasno je stavila do znanja da sljedeće sportsko urbano vozilo neće se zvati "Brenner", kako se spekuliše na internetu. Ova informacija može ukazivati na moguću promjenu u komunikacijskoj strategiji brenda. Kako biste doprinijeli ovom procesu, možete dati svoj prijedlog za ime sljedećeg Alfa Romeo sportskog urbanog vozila posjetom zvaničnim stranicama brenda na društvenim mrežama. Budite dio zajednice i podijelite svoje ideje.

Datum objave: 22/06/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook