Naslovna > Automobili > McLaren > Kamuflirani McLaren P13 u testnoj fazi

Zvijezda na stazi Nirburgring

Kamuflirani McLaren P13 u testnoj fazi

Iako su mnogi mislili da je automobil sa fotografija zapravo osvježeni 12C Spider, McLarenov portparol je potvrdio da se zapravo radi o drugom automobilu…

Izgled zaista može da zavara. Model sa slika možda vam liči na osvježeni McLaren 12C Spider, to zapravo i nije baš istina. Riječ je o prototipu idućeg McLarenovog modela, koji je započeo sa svojom testnom fazom na stazi Nirburgringu u Njemačkoj.

 

Mnogi su mislili kako je automobil sa slika zapravo osvježeni 12C Spider, koji će da bude predstavljen na ovogodišnjem Frankfurtskom sajmu automobila. Međutim, McLarenov protparol potvrdio je da to nije automobil koji će svoj debi da ima u septembru mjesecu, u Frankfurtu, već da je automobil sa slika prototip modela P13.

 

Pod nazivom P13, od novog McLarenovog automobila očekuje sa da bude dostojan rival automobilima Audi R8 i Porsche 911 Turbo. Riječ je o “svakodnevnom” automobilu, koji spaja izuzetno dobre performasne uz pristojnu veličinu kabinskog prostora. Cijena koju možemo da očekujemo jeste ona, koja će da bude u rangu sa rivalima – od oko 140.000 eura.

 

Očekuje se da će ovaj automobil biti mnogo opremljeniji od modela 12C sa jačim motorom. Javni debi ovog automobila možemo da očekujemo u proljeće 2015. godine, na Sajmu automobila u Ženevi. 

Datum objave: 25/07/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook