Naslovna > Suzuki > Swace > Karavan sa dobrom podlogom

Suzuki Swace

Karavan sa dobrom podlogom

Kao dio joint venture sa Toyotom, novi Suzuki Swace se bazira na Toyoti Touring Sports...

Swace predstavlja drugo vozilo izašlo iz nedavno najavljenog partnerstva Suzukija sa Toyotom. Ovaj model se bazira na Toyoti Corolli Touring Sports, ali se razlikuje od nje po suptilno preuređenoj prednjoj maski, prednjim i zadnjim branicima, novim LED prednjim svjetlima i restilizovanim zadnjim svjetlosnim grupama. Kupci mogu birati sedam nijansi karoserije koje uključuju Oxide Bronze Metallic i Dark Blue Mica.

 

 

 

Sa izuzetkom nekih novih kožnih presvlaka, unutrašnjost model Swace je gotovo identična kao na Corolli. Dijele identičan multifunkcionalni upravljač, digitalni instrument pokazivač i infotainment sistem od osam inča sa podrškom za Apple CarPlay i Android Auto. Između ostalog tu je i klima uređaj, nekoliko držača za čaše, sistem ambijentalnog osvjetljenja i 12V utičnica u prtljažniku. Grijači sjedišta i upravljača kao i bežični punjač za telefon su opcionalno dostupni.

 

 

 

 

Hibridni pogonski sklop je u potpunosti preuzet od Corolle. Sastoji se od 1,8-litarskog četvorocilindarskog atmosferskog benzinca i električnog motora od 72 KS, koji kombinovano isporučuju ukupno 122 KS. Sistem je povezan sa CVT mjenjačem i omogućava ubrzanje od nule do 100 km/h za 11,1 sekundu i emituje samo 99g/km CO2. Kao i Toyota, Swace ima tri režima rada pogonskog sklopa: Normal, Eco i Sport. Tu je naravno i potpuno električni režim koji omogućava prelazak nekoliko kilometara sa nultom emisijom izduvnih gasova.

 

 

 

 

U zavisnosti od nivoa opreme, kupci dobijaju i čitav arsenal sigurnosne opreme, uključujući asistenciju u voznoj traci, dinamički tempomat navođen radarom, sistem praćenja mrtvog ugla, prepozanvanje saobraćajnih znakova i upozorenje na saobraćaj iza vozila.

 

Suzuki Swace bi na evropskom tržištu trebao imati sličnu cijenu kao i Toyota Corolla Touring Sports.

Datum objave: 16/09/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook