Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Kineski EV debituje kao najaerodinamičniji SUV na svijetu

Nio EC7

Kineski EV debituje kao najaerodinamičniji SUV na svijetu

Nio već prihvaća narudžbe za EC7, a isporuke bi trebalo da počnu u maju sljedeće godine. Najpristupačniji EC7 košta oko 70.100 dolara po trenutnom kursu. Verzija sa baterijom od 100 kWh počinje od 78.447 dolara...

Kineski brend je predstavio novi dodatak svojoj SUV liniji u obliku kupe verzije tog EL7 modela na baterije. EC7 debituje u Kini kao Niov „srednji veliki vodeći kupe SUV“. Počevši od dizajna, vozilo je upravo ono što se vjerovatno očekuje – ima isti dizajn prednjeg dijela kao EL7 u kombinaciji sa kosom linijom krova i dužim zadnjim prevjesom. EC7 je dugačak 4968 mm, širok 1974 mm i visok 1714 mm i ima međuosovinsko rastojanje od 2960 mm. Što je još važnije, crossover ima koeficijent otpora od samo 0,23, što ga čini najaerodinamičnijim SUV-om na svijetu, navodi Nio. U postizanju ove solidne ocjene pomaže aktivno zadnje krilo.

 

 

 


Snaga dolazi iz sistema električnog pogona sa dva motora, koji ima maksimalnu snagu od 644 konjskih snaga (480 kilovata) i 850 njutn-metara obrtnog momenta. Ova postavka je dovoljna za ubrzanje od 0-100 kilometara na čas za samo 3,8 sekundi. EV SUV može se naručiti sa baterijama od 75, 100 ili 150 kWh s rasponom između dva punjenja koji varira od 490 km do 940 km mjereno kineskim CLTC ciklusom. Što se opreme tiče, EC7 standardno dolazi sa ogromnim panoramskim staklenim krovom od dvoslojnog zvučno i toplotno izolacionog stakla. Nio-ova fleksibilna elektrohromna (EC) tehnologija omogućava pet nivoa podesivog propuštanja kako bi se omogućilo prirodnom svetlu da prska u automobil uz ekstremnu transparentnost ili u potpunosti zaštiti privatnost kada je to potrebno. Ostale dobrote uključuju trozonski sistem kontrole klime, vrhunski audio sistem sa 23 zvučnika i grijanje zadnjih sjedišta.

Datum objave: 30/12/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook