Naslovna > Vijesti > Kineski pick-up na električni pogon

Kaiyun Motors

Kineski pick-up na električni pogon

Američki proizvođač električnih vozila, Tesla prije nekoliko godina je prva najavila kamionet sa električnim pogonom, kasnije su se ovoj ideji priključili i drugi proizvođači, među kojima je i kineska kompanija Kaiyun Motors...

Iako kineski električni Pickman, posjeduje nešto kompaktnije dimenzije od Teslinog modela, on je i dosta jeftiniji. Međutim, dok kamioneti drugih proizvođača tek čekaju svoju premijeru, kinezi su na tržište već lansirali svoj pick-up. U putničkoj kabini će se naći mjesta za dvije osobe, a vozači ovog vozila pomalo neobičnog izgleda neće imati problema ni prilikom potražnje parking mjesta.


Prema specifikacijama proizvođača, nosivost vozila iznosiće 600 kg, a stranice tovarnog dijela obaraju se sa sve tri strane, pa je vozilo veoma praktično i funkcionalno – teret se može ubaciti sa bilo koje strane. Za pogon je zadužen elektromotor od svega 4 ks (3 kW), koji pokreće zadnju osovinu, a maksimalna brzina iznosi 40 km/h. Za autonomiju od 100 km, zadužene su baterije kapaciteta od 100Ah, a za njeno punjenje je potrebno 8 do 10 sati. Cijena ovog vozila na domaćem tržištu iznosi oko 5.700 dolara.
 

Datum objave: 12/06/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook