Naslovna > Automobili > Volkswagen > Golf > Klasičan i fantastičan

Novitet - Golf GTI

Klasičan i fantastičan

Dizajnerski suzdržan i tehnološki ubjedljiv, novi GTI nastavlja utabanom stazom slavnih prethodnika, koji danas uživaju status automobilskih ikona...
> Sa tek nekoliko dizajnerskih detalja, poput prodornijih ksenon svjetala, prednjeg branika sa integrisanim LED diodama, zadnjeg sa dvostrukim izduvnim cijevima i difuzorom vazduha, te atraktivnih 17-inčnih aluminijumskih naplataka i karakteristične crvene linje na maski hladnjaka, novi GTI na dostojan na~in o`ivljava duh Volkswagenove Gran Turismo prošlosti.
 
 
Taj duh priziva i bogato opremljen enterijer sa sportskim sjedištima kočnih bokova i sredinom presvučenom kariranim platnom, koje je u GTI modelima prisutno još od prve generacije Golfa. Sportski duh naglašen je i podrezanim trokrakim upravljačem, čija je kočna obloga prošivena crvenim koncem.
 
 
U istom stilu je izvedena i kočna obloga DSG mjenjača, a pozadinsko osvjetljenje instrumenata je takođe u crvenoj boji. Odmorište za lijevu nogu je aluminijumsko, kao i papučice gasa i kočnice, a crni klavir lak je zastupljen u izobilju. Zahvaljujući činjenici da je razvijen na MQB platformi, novi GTI je sa 1351 kg, lak{i od prethodnika za 42 kg.
 
 
Ljubiteljima GTI Golfa biće ponuđen jedan 2.0-litarski turbo benzinski agregat, sa dvije izlazne snage od 210 i 230 KS. Jači motor rezervisan je za GTI Performance model, koji će se od početnog razlikovati, osim po tome što ima 10
KS više, i po opciji zaključavanja prednjeg diferencijala. Standardni mjenjač je šestostepeni manuelac, a u ponudi je i istostepeni DSG automatik sa duplim kvačilom.
 
 
Novom GTI-ju za ubrzanje od 0 do 100 km/h potrebno je 6,9, odnosno 6,4 sekunde, dok je maksimalna brzina kod modela sa početnim motorom 240 km/h, a kod onog sa jačim motorom 250 km/h. Početna cijena Golfa GTI na njemačkom tržištu je 28.350 eura.
Datum objave: 29/05/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook