Naslovna > Automobili > Toyota > bZ4X > Kompaktni SUV koncept mogući novi model EV

Toyota bZ

Kompaktni SUV koncept mogući novi model EV

Toyotin trenutni plan je da napravi pet vozila u porodici modela bZ. BZ4X je već u prodaji, a bZ3 je trenutno samo za Kinu. Mada, navodno u Evropu stiže kasnije...

Toyota se fokusira na elektrifikaciju na ovogodišnjem salonu automobila u Los Anđelesu. Pored predstavljanja pete generacije Prius linije, proizvođač automobila premijerno predstavlja bZ Compact SUV Concept. Koncept bZ Compact SUV odlikuje se jako naboranim i izvajanim stilom, naprijed ima Toyotin novi svjetlosni potpis, koji se takođe pojavljuje na novom Priusu. Kada se vozilo pogleda iz profila, uočavaju se kratki prevjesi, krov ima tanke linije preko vjetrobranskog stakla i prednjih vrata, ali postaje deblji nazad. Na čudan dodir, treće svjetlo kočnice je dio peraja na vrhu krova.

 

 

 


Iznutra, bZ Compact SUV Concept ima minimalističku estetiku - vozač drži širok, osmougaoni volan, a kao i na bZ4X i novom Priusu, instrument tabla viri iz instrument table. Infotainment displej se nalazi u sredini kabine, a donji dio ekrana ima nekoliko tastera. Birač pogona je jednostavna kolona dugmadi na dnu konzole. Vozilo ima AI asistenta po imenu Yui, putnici mogu da koriste glasovne komande, a sistem odgovara zvučnim i vizuelnim svjetlosnim signalima koji se kreću po kabini.

Datum objave: 17/11/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook