Naslovna > Vijesti > Konačno dolazi i u Evropu!

Hyundai Genesis

Konačno dolazi i u Evropu!

Kako će izgledati novi Hyundai Genesis možemo samo da naslutimo po skicama koje su objavljene prošle sedmice...

Hyundai Genisis je sigurno jedan od automobila za kojim smo mi Evropljani žalili unazad nekoliko godina. Riječ je o prelijepoj limuzini koja nikada nije došla na naš kontinent. Međutim, iz Hyundaija su vidjeli kako je to greška, jer automobili ove južnokorejske kompanije se prodaju veoma dobro na evrospkom tržištu. Upravo zbog toga, odlučili su da već iduće godine, kada se počne prodavati nova generacija ovog automobila, Evropljanima takođe ovaj model bude dostupan.

 

Kako će da izgleda novi Genesis, za sada možemo da zaključimo tek po skicama koje su objavljene još prošle sedmice. Ova Hyundaijeva limuzina imaće pogon na zadnje točkove. Ispod poklopca motora nalaziće se 3.8 litarski V6 i 5.0 litarski V8 motor. Tu će svakako biti i neki dizelaš. Međutim, ono što se na Evropskom tržištu neće pojaviti jeste ovaj automobil u Coupe varijanti.

 

Ovakav potez je vrlo očekivan od strane Hyundaija, jer će njime pokušati da postane još dominantniji na evropskom tržištu. Kako će se ovaj model nositi sa konkurencijom, sada je rano nagađati, ali je sigurno da ćemo saznati 2015. godine.

Datum objave: 28/10/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook