Naslovna > Vijesti > Konačno zvanične fotografije Rapida

Škoda

Konačno zvanične fotografije Rapida

Nakon izuzetno velikog broja špijunskih fotografija i svakojakih rendera, konačno su se pojavile oficijelne fotogrfafije koje pokazuju Škodu Rapid koja će premijeru imati na Salonu u Parizu ove godine

Na fotografiji je oficijelna i finalna izvedba Škodinog sedana Rapid, koji će svoje mjesto u gami češkog proizvođača zauzeti između Octavije i Fabije.  Model je izazvao veliku pažnju, još od svoje konceptne verzije Mison L, predstavljene prošle godine u Ženevi.  Rapid je izrađen na „rastegnutoj“ platfomri VW Polo i ima 4,48 m dužine i 1,7 m širine.

 

Peta vrata na Rapidu se otvaraju zajedno sa staklom ispod kojih je 500 litara upotrebljivog prostora u prtljažniku.  Škoda još uvijek nije zvanično saopštila koje će agregate nuditi u ovom modelu, ali se zna da će biti čak pet benzinskih i dva dizelska agregata.  „Ovaj model će postaviti benchmark u kategoriji kompaktnih sedana. Škoda Rapid je prostrano, elegantno vozilo koje će moći priuštiti većina porodica, a krase ga pametna rješenja, odlična ergonomija  i visoka učinkovitost“ –rekao je šef Škode Winfried Vahland. Zanimljivo je da je Rapid prvi model Škode koji sa sobom donosi novi dizajnerski jezik, kojem će Škoda biti nastrojena u budućnosti. Rapid će zvanično biti prikazan u septembru na Salonu u Parizu, a u prodaju bi se trebao naći krajem godine. Na našem tržištu, vjerovatno početkom naredne godine. 

 

 

 

 

Datum objave: 20/06/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook