Naslovna > Vijesti > Koncept GT blizu produkcije

KIA

Koncept GT blizu produkcije

Na prošlogodišnjem salonu automobila u Frankfurtu KIA je pokazala koncept GT, koji bi se nakon određenih promjena trebao naći u produkciji

KIA je u segmentu malih i srednjih vozila ispucala svoje adute te jasno pokazala konkurenciji šta želi, stoga je  bilo samo pitanje vremena kada će se ovaj proizvođač odvažiti na slične potoze i sa automobilima više klase.

 

Izvori tvrde, da KIA priprema konkurenciju Mercedesu, Audiju i BMW-u, sa većom coupe limuzinom, koja je najavljena prošle godine na Salonu automobila u Frankfurtu. Jasno se zna da koncept GT u potpunosti neće biti preslikan na produkcijski model, pa se pretpostavlja da će prednja maska i prednji usisi zraka zadržati isti oblik, dok će svjetlosne sekcije biti blago promjenjene. Najavljuje se da će automobil zadržati duge linije GT-a.  O agregatima na novom modelu KIE se još uvijek ništa ne govori, no ako je suditi po aktuelnim trendovima, onda nije isključeno da ovaj automobil pokreću moderni turbobenzinski i turbodizelski agregati, a ni hibridni pogon nije isključen. Automobil će vjerovatno nastati na platformi Hyundai Genssisa, stoga se očekuje pogon na stražnje točkove. Ukoliko sve bude išlo po planu, novi četvorovratni coupe sa logom KIA, na tržištu će se naći za tri godine. 

Datum objave: 21/08/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook