Naslovna > Vijesti > Koncept vozilo sa šest sjedišta

Toyota FT-HT Yuejia

Koncept vozilo sa šest sjedišta

Na sajmu automobila u Šangaju Toyota je izložila čak 52 svoja modela, od kojih je najupečatljvijih bio FT-HT Yuejia...

Toyotin koncept FT-HT Yuejia nedavno je svoj debi u javnosti imao na Motor show - u u Šangaju. Tada je pridobio najviše simpatija javnosti od svih izloženih modela, kojih je bilo čak 52, uključujući i one koji su već dostupni u svijetu.

 

Riječ je o konceptu koji poprilično podsjeća na futuristički Prius, vozilo sa šest sjedišta koje je dizajnirano tako da se svidi svima, a naročito mlađim kupcima.  FT - HT Yuejia ima veoma moderne, zaobljene liniji, zanimljivu unutrašnjost i prostor za šest osoba, kao i panoramski otvor na krovu.

 

 

Ono što je takođe veoma karakteristično za ovaj model jeste izuzetno zanimljiv dizajn, odnosno spektatkularan izgled ovog automobila, kao i Toyotin hibridni sistem pogona.

 

Izuzetno luksuzno opremljeni enterijer ukrašen je kožom, metalik detaljima i digitalnim displejima, a veoma zanimljiva je mogućnost da se suvozačko sjedište rotira za 180 stepeni, za lakšu komunikaciju sa ostalim putnicima. Međutim, ono što će najviše da se dopande kupcima svakako je konfiguracija vozila sa tri reda sjedišta.

 

Model je dugačak 4.770 mm, širok 1.920 mm, a visok 1.840mm, sa međuosovinskim rastojanjem od 2.900 mm.

 

Zasada Toyota nije iznjela mnogo podataka o ovom modelu, osim da će da se proizvodi na teritoriji Kine, ali nije dala ni tačnu lokaciju kao ni tačno vrijeme kada će ovaj model početi da se proizvodi.

Datum objave: 31/05/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook