Naslovna > Automobili > Hyundai > Tucson > Korejski SUV od sada još bolji i još ljepši

Hyundai Tucson

Korejski SUV od sada još bolji i još ljepši

Osvježeni Hyundai Tucson stiže u Bosnu i Hercegovinu u prvoj polovini naredne godine. Važno je napomenuti da su prve fotografije prikazale Tucson prilagođen specifikacijama za tržište Koreje...

Hyundai Tucson, u svojoj četvrtoj generaciji, dostigao je vrhunac popularnosti i postao je jedan od najprodavanijih SUV modela u svom segmentu na većini svjetskih tržišta. Tradicionalno, u Bosni i Hercegovini se ističe kao vrhunski predstavnik svoje klase. Sada je doživio značajno osvježenje. Redizajnirani Hyundai Tucson sada ima dinamičniji izgled koji je usklađen s najnovijim modelima ove marke, poput Kone i Santa Fea. Evropsku premijeru redizajniranog Tucsona možemo očekivati početkom 2024. godine, pri čemu će tačne evropske specifikacije biti objavljene prije tog datuma. Ovaj redizajnirani Tucson zadržava srž dizajnerskog jezika trenutnog modela pod nazivom "parametrička dinamika", ali istovremeno se razvija s profinjenijom i uvjerljivijom estetikom.

 

 

 


Sadašnja prednja maska Tucsona ima snažne, uglaste linije u okviru hladnjaka, obogaćene parametričkim skrivenim svjetlima koja podsjećaju na dragulje. Branik i zaštitna obloga su redizajnirani tako da se protežu prema bočnim stranama, stvarajući dinamičan i vizuelno snažan izgled. Redizajnirani aluminijumski točkovi  dodatno naglašavaju dinamiku vozila i poboljšavaju njegove opšte proporcije. Zaštitna obloga na zadnjem dijelu vozila sada je horizontalno proširena i integrirana u okvir branika, stvarajući dojam šireg traga točkova. Elegantan i kompaktan oblik zadnjeg dijela suptilno podsjeća na prednji dio, pružajući osjećaj stabilnosti i ravnoteže u dizajnu vozila.

 


Unutrašnjost novog Tucsona naglašava prostranost i praktičnost kroz horizontalni dizajn koji stvara utisak otvorenosti. Pažljivo integrisani napredni tehnološki elementi pružaju skladan spoj funkcionalnosti i estetike. Tucson je prije dvije decenije ušao u segment SUV vozila u nastajanju i od tada se razvio u globalni bestseler. Njegova izuzetna popularnost među evropskim kupcima neprestano raste iz generacije u generaciju. Prema globalnoj kompaniji za istraživanje automobilskog tržišta JATO Dynamics, Tucson je postao najprodavaniji automobil u segmentu kompaktnih SUV vozila u Evropi 2022. godine.

Datum objave: 21/11/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook