Naslovna > Automobili > Mazda > CX > Kraj proizvodnje za CX-7

Mazda

Kraj proizvodnje za CX-7

Kako bi se ostavio veći prostor za popularni CX-5, Mazda će prestati proizvoditi model CX-7 koji ove godine i nije imao zapažene prodajne rezultate.

Već u martu ove godine naslućivalo se da bi Mazda mogla prestati proizvoditi svoj model CX-7, jer tada je na tržište došla mnogo atraktivnija i poželjnija Mazda CX-5. Upravo zbog toga, te činjenice da CX-7 i ne ostvaruje zavidne prodajne rezultate, Mazda će prestati proizvoditi CX-7. 

 

Model pozicioniran između manje CX-5 i veće CX-9 ove godine je apsolutno podbacio na američkom tržištu, sa mjesečnom prodajom od oko 2.000 jedinica. Slična je situacija i u Velikoj Britaniji gdje se CX-7 prodavala u količinama manjim od 1.000 jedinica. Sa druge strane, direktni konkurenti ovom modelu, kao što su RAV4 i Honda CR-V imali su mnogo bolje prodajne rezultate, pa je prestanak proizvodnje modela CX-7 bio logičan slijed događaja.  Neimenovani izvor iz Mazde je potvrdio ovu informaciju (koja još uvijek nije zvanična) uz opasku da prodaja modela CX-5 ide odlično, a da veći CX-9 ima svoju stalnu klijentelu na tlu Rusije i SAD-a. 

Datum objave: 24/08/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook