Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Krovni šator pretvara sportski automobil u kamper

Porsche za ljubitelje kampovanja

Krovni šator pretvara sportski automobil u kamper

Očekuje se da će isporuke krovnog šatora početi u novembru ove godine. Prodavaće se za 4.980 €. Proizvođač kaže da se šator ne može instalirati na modele GT, Cabriolet i Targa...

Neke stvari u životu idu ruku pod ruku poput kombija i kampovanja u prirodi. Isto se ne može reći za sportske automobile, koji se prvenstveno koriste na trkačkim stazama, na skupovima superautomobila i na okupljanjima entuzijasta. Međutim, s Porscheovim novim krovnim šatorom, i sportski automobili kao što je 911 mogu se voziti na kampovanje i koristiti kao kamperi. Dizajniran, razvijen i proizveden od strane Porsche Tequipmenta, odjeljenja njemačke kompanije za originalnu dodatnu opremu i nadogradnje, krovni šator poprima oblik velikog tvrdog kofera kada nije postavljen. Može se ugraditi na krovne transportne sisteme modela kao što su 911, Macan, Cayenne, Panamera i Taycan, bez obzira da li dolaze sa krovnim šinama ili ne.

 

 

 


Kada je potpuno postavljen, krovni šator pruža odličan pogled prema van zahvaljujući dva bočna prozora i krovnom prozoru. Šator može primiti dvoje odraslih ljudi i može se koristiti u svim godišnjim dobima, kaže Porsche. Šator dolazi sa integrisanim dušekom od pjene. Vizuelno, bočni zidovi oponašaju stil 911-ke, a na nekoliko mjesta nalaze se i Porsche logotipi. Proizvođač automobila kaže da je postavljanje krovnog šatora vrlo jednostavno, sve što treba da uradite je da otvorite sigurnosne brave kutije koje se mogu zaključati, lagano podići futrolu i otvoriti je uz pomoć dva amortizera.

 


Porsche će uskoro početi prodavati krovni šator u dvije dostupne šeme boja – crno-svijetlo sivoj i crno-tamno sivoj. Još originalniji Porsche pribor za kampovanje uskoro će biti dodat u katalog, uključujući unutrašnji šator, grijano ćebe i organizator vrećice za cipele.

Datum objave: 09/09/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook