Naslovna > Automobili > Honda > Acura NSX > Kupovina na neviđeno

Honda NSX

Kupovina na neviđeno

Iako britanski kupci, kao i svi ostali širom svijeta, još uvjek ne znaju kako će tačno izgledati produkcijska Honda NSX, ovaj automobil koji u ostrvske prodajne salone stiže tek 2016, više nije moguće naručiti …

Honda je u Britaniji već primila 100 narudžbina za novu generaciju super-sportskog modela NSX, čime je ispunjena godišnja prodajna kvota za ovaj automobil u toj zemlji. Zato japanski proizvođač trenutno ne prima nove rezervacije od britanskih kupaca. Iako su sve narudžbe izvršene prije zvanične premijere automobila, dizajn modela NSX nije potpuna nepoznanica, s obzirom da je Honda ranije predstavila pretprodukcijsku verziju ovog vozila.

 


Prvih 100 srećnika koji su rezervisali svoje automobile, morali su da uplate depozit od oko 6.300 evra, a procjenjuje se da će automobil koštati oko 100.000 evra kada se pojavi u prodaji. Nova Honda NSX, koja će se u SAD prodavati kao Acura NSX, imaće svjetsku premijeru na sajmu automobila u Detroitu, u januaru 2015. Automobil će dobijati pogon od hibridnog sistema koji se sastoji od twin-turbo V6 benzinca i tri elektromotora, a očekuje se da ukupna kombinovana snaga premaši 400 ks.

 

Datum objave: 03/12/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook