Naslovna > Vijesti > Kvalitet kao rezultat predanog rada
FOTO GALERIJA (6)

Nipex Tuzla - Postprodajne usluge

Kvalitet kao rezultat predanog rada

Jedan od 100 najboljih Volkswagenovih prodajno-servisnih centara u Evropi, koji vodi tuzlansko preduzeće Nipex, svoj uspjeh temelji na predanom i kvalitetnom angažmanu svih 40 zaposlenih, ali i širokoj lepezi usluga koje se nude klijentima...

Volkswagen je u našoj zemlji jedan od najpopularnijih proizvođača automobila, što zbog dokazanog kvaliteta samih vozila, tako i zbog razgranate prodajno-servisne mreže, koja je u stanju ispuniti apsolutno sve potrebe i zahtjeve klijenata. U našoj zemlji, tačnije u VW mreži, ipak se izdvaja jedno preduzeće, koje se u dosadašnjem poslovanju istaklo odličnim rezultatima prodaje novih vozila, ali i vrhunskim kvalitetom postprodajnih usluga. Riječ je o ovlašćenom VW prodajno-servisnom centru Nipex iz Tuzle, čiji je možda i najveći kvalitet briga o kupcu.

 

Da bismo saznali tajnu uspjeha ovog preduzeća, te se informisali o novim uslugama koje nudi svojim klijentima, posjetili smo moderno opremljeni prodajno-servisni kompleks, koji vlasnicima VW vozila pruža sve usluge na jednom mjestu.- Servis Nipex je ovlašteni prodajno-servisni centar za VW vozila. Auto kuća Nipex ima 40 zaposlenih, od kojih je veći dio vezan za postprodaju, za servis, opšte popravke, za limarsko-lakirerski servis i za skladište. U tom segmentu radi ukupno 18 ljudi. U našem servisu obavljamo sve vrste opštih popravki i servisiranja. U sklopu ovog servisa imamo i limarsko-lakirerski centar gdje pružamo sve vrste limarsko-lakirerskih radova. Takođe u sklopu servisa imamo i dvije automatske praonice, od kojih jedna ima i mogućnost pranja podvozja vozila i vozila visine do 2,8 metara, što je svojevrsna novina koju smo uveli u proteklih godinu dana - rekao nam je Saša Nišandžić, rukovodilac postprodaje Nipex Tuzla.

 

 


U kompaniji Nipex veliku pažnju posvećuju postprodajnim uslugama, pogotovo sada kada nova vozila VW dolaze sa četvorogodišnjom garancijom. Da bi pružili adekvatne postprodajne usluge, preduzeće Nipex svoje zaposlenike konstantno usavršava u skladu sa dolaskom novih tehnologija, odnosno novih modela u koje su integrisane neke od inovativnih tehnologija. Zaposlenici preduzeća Nipex redovno odlaze na eksterna školovanja, koja se obavljaju po standardima VW-a, a organizovana su od strane ekskluzivnog importera kompanije ASA Auto iz Sarajeva, a tu je i takozvana interna edukacija kroz koju je svim saradnicima omogućen pristup takozvanom VW Training Online sistemu.

 

 

 

 

Preduzeće Nipex raspolaže i velikim skladištem originalnih rezervnih dijelova i dodatne opreme koje pokriva 96 posto potreba Nipex servisa prilikom servisiranja nekog od VW vozila. U slučaju da se određeni dio ne nalazi na lageru, ovo preduzeće ga obezbjeđuje u roku od samo tri dana. Ono što će posebno veseliti vlasnike starijih VW vozila su posebne pogodnosti prilikom servisiranja, a neke od njih su niža norma radnog sata i ponuda znatno povoljnijih originalnih Economy rezervnih dijelova. 
- Osim nižih cijena norma sata u ponudi Volkswagena postoji i širok asortiman takozvanih „ekonomi“ dijelova, koje je VW namijenio za vozila starija od pet godina. Cijene tih dijelova su i do 40 posto niže u odnosu na originalne dijelove uz identičan kvalitet i zadržanu godišnju garanciju, tako da je održavanje i starijih vozila u ovlaštenom servisu sada svedeno na nivo koji se može porediti sa neovlaštenim centrima, a ne može se porediti kvalitet i garancija koji dobiju u našem servisu.

 

Osim toga od 1. do 31. novembra imamo marketinšku akciju koja se zove „Zimski servis“ i podrazumijeva detaljan pregled vozila po propisanoj servis listi proizvođača. Ovaj pregled potpuno je besplatan - istakao je Saša Nišandžić, rukovodilac postprodaje Nipex Tuzla.Sudeći po kontinuitetu rada, velikom broju vjernih klijenata, te uopšte načinu komuniciranja sa klijentima i pružanja postprodajnih usluga, potpuno je jasno zašto je preduzeće Nipex 2011. godine u konkurenciji od 6.300 VW servisnih partnera iz 29 zemalja Evrope, uključujući Rusiju i Tursku, ušlo u Top 100 najboljih VW servisa po kvaliteti usluge i zadovoljstvu kupaca. Sa ovakvim načinom poslovanja preduzeće Nipex treba da posluži kao primjer da se i u ova teška recesijska vremena u našoj zemlji mogu ostvariti uspješni poslovni rezultati.

Datum objave: 15/11/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook