Naslovna > Automobili > Nissan > Leaf > Leaf dobio pet Green NCAP zvjezdica

Nissan

Leaf dobio pet Green NCAP zvjezdica

Ovaj model se sada može pohvaliti sa još jednim međunarodnim priznanjem, kojim dokazuje svoje ekološke karakteristike...

Najprodavaniji električni automobil, na veoma zahtjevnim testovima energetske učinkovitosti Green NCAP osvojio je 8,5 od 10 bodova, te se pokazao sjajnim prevazilazeći tako sve izazove testiranja, kao što su testovi u hladnim i toplim uslovima, te pod velikim opterećenjem. Nenadmašno je briljirao na testovima koji mjere nivo onečišćenja vazduha te je rezultatom 10/10 ponovno dokazao svoju ekološku učinkovitost.


Helen Perry, direktor odjeljenja za vozila na električni pogon Nissana Europe, istakla je kako "Još od svojeg predstavljanja 2010. LEAF uživa status vodećeg vozila koje kupcima širom svijeta nudi održivu i učinkovitu mobilnost, a priznanje prestižne inicijative Green NCAP samo je potvrda njegovog sjajnog napretka. Uspjeh LEAF-a na ovom testu nije samo potvrda kvaliteta našeg pristupa mobilnosti u budućnosti, već svjedoči o stvarnim prednostima Nissana LEAF koje njegovi vlasnici mogu doživjeti već danas. Namjera nam je poboljšati njihovo iskustvo električne vožnje i pobrinuti se da se uspjeh Nissana LEAF nastavi i dalje."

Datum objave: 22/07/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook