Naslovna > Automobili > Kia > Cadenza > Limuzina premium segmeta

Kia K7/Cadenza stiže u Evropu

Limuzina premium segmeta

Na Evropsko tržište možemo da očekujemo da će Kia da plaisra 1.000 primjeraka modela K7/Cadenza…

Kia je definitivno počela da priprema teren za početak prodaje svoje limuzine iz više srednje klase na evropskom tržištu. Do sada je poznato da je korejski proizvođač evropsko tržište osvajao sa malim, gradskim urbanim automobilima, te kompanktim modelima, kao i crossover vozilima, a najveća limuzina koja je bila ponuđena na tržištu jeste Optima.

 

Međutim, ovo bi uskoro moglo da se promjeni. Naime, Kia planira da u ponudu uvede i veće, luksuznije sedan modele, od kojih su neki pristuni već neko vrijeme na svjetskim tržištima. Kako ističu iz Kie, ova kompanija planira da na tržišta zapadnoevropskih zemalja plasira 1.000 primjeraka modela K7/Cadenza, te se nadaju pozitivnoj, povratnoj rekaciji kupaca.

 

U zavisnosti od rezultata koje postignu sa ovim modelom, kao i interesovanja kupaca, Kia će odlučiti da li će iduća generacija ovog modela, koja je u planu da na tržište stigne 2016. godine, biti u regularnoj Kijinoj ponudi modela u Evropi.

 

Kia K7/Cadenza je sedan automobil iz srednje klase, koja zadire u premium segment, a na tom području konkurencija na tržištu je izuzetno oštra i jaka. Zbog toga, korejski proizvođač će imati težak zadatak da se nametne probirljivim kupcima u Evropi. Tu bi važnu ulogu trebalo da odigra i cijena, koja će biti niža od cijene konkurencije, ali i uvođenje dizel motora u paletu agregata

Datum objave: 30/10/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook