Naslovna > Automobili > Fiat > Punto > Ljepši, opremljeniji i povoljniji Punto

Nova akcija u Marketautu

Ljepši, opremljeniji i povoljniji Punto

U okviru aktuelne akcijske ponude, potpuno opremljeni Fiat Punto sa 1.2 benzinskim agregatom košta 17.990 KM, a sa štedljivim 1.3 dizelašom 21.990 KM...
> U susret predstojećem ljetu preduzeće Marketauto, ovlašteni prodavac i serviser vozila iz programa brendova Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Lancia i Jeep, pripremilo je zanimljivu akcijsku ponudu za model Fiat Punto. Riječ je o aktuelnom modelu Punta, koji je temeljno redizajniran 2012. godine, a za 2013. godinu i veoma bogato opremljen. Podsjećamo da je treća generacija Punta predstavljena još 2007. godine, te da je u međuvremenu prošla kroz dva redizajna, kada su osim dizajna prigodno unaprijeđeni i efikasnost pogonskih agregata, komfor, te oprema.
 
 
Prvobitna verzija iz 2007. godine imala je odrednicu Grande. Nakon prvog redizajna iz 2010. godine u nazivu je dobila i dodatak Evo, da bi se 2012. godine ponovo vratila na izvorno ime Punto.
 
 
Provjereni aduti
 
 
U suštini riječ je o provjerenom malom gradskom automobilu, koji se na bh. tržištu pod okriljem preduzeća Marketauto nudi u kombinaciji sa tri različita pogonska agregata. Ponudu benzinaca čine dva motora - 1.2 litarski sa 69 KS i 1.4 sa 77 „konja“. Čast dizelaša brani mali, ali provjereni 1.3-litarski MJTD agregat sa 75 KS. Akcijskom ponudom su obuhvaćeni početni benzinac i dizelaš, koji dolaze u kombinaciji sa početnim, ali potpunim easy paketom opreme.
 
 
Iznad ovog paketa se nalazi još ekskluzivniji, ali i očekivano skuplji Launge. U okviru aktuelne akcije za potpuno
opremljeni petovratni Punto, sa provjereno pouzdanim 1.2-litarskim osamventilskim benzincem, koji raspolaže sa 69 KS, kupci bi trebalo da izdvoje 17.990 KM, koliko ovaj model košta do registracije. U Easy paket opreme su izmešu ostalog uključeni sigurnosni elementi, poput ESP i EBD elektronskih sistema, električnog zaključavanje vrata, te vazdušni jastuk za vozača i suvozača.
 
 
U segmentu „udobnosti i praktičnosti“, izmešu ostalog, nalaze se manuelni klima uređaj, električni podizači prednjih stakala, centralna brava sa daljinskom komandom, električno podesivi vanjski retrovizori sa funkcijom odmrzavanja i brisač zadnjeg stakla. Tu su i električni servo- upravljač, koji je podesiv po visini, kao uostalom i vozačevo sjedište.
 
 
Kao svojevrsni dodatak praktičnosti nameće se zadnja klupa djeljiva u omjeru 60/40, koja omogućava jednostavno povećanje kapaciteta prtljažnog prostora sa osnovnih 275, do maksimalnih 1.030 litara.
 
 
Prihvatljiva cijena
 
 
Poseban pečat potpunoj akcijskoj opremi daju i Confort instrument tabla sa putnim računarom, koji omogućava jednostavan uvid u prosječnu potrošnju, pređenu kilometražu i autonomiju vozila, te fabrički CD/MP3 radio uređaj sa 6 zvučnika. Na kraju treba dodati da u kombinaciji sa benzinskim agregatom serijski dolazi i petostepeni ručni mjenjač.
 
 
Uz sve akcijske modele ponuđen je i dodatni Style paket, koji u redovnom cjenovniku košta 700, a u akcijskom 500 KM. U okviru ovog paketa dolaze svjetla za maglu, kočni upravljač i ručica mjenjača, zatamnjeni prednji farovi i 15-inčne aluminijumske felne sa gumama dimenzija 185/65 R15. Uz potpuno istu opremu i uslove finansiranja u preduzeću Marketauto nudi se i Punto sa 1.3 MJTD dizel agregatom i 75 KS, koji do registracije košta 21.990 KM.
 
 
Uz prosječnu potrošnju od samo 4,2 litre dizela na 100 pre|enih kilometara, ovaj model je ujedno i jedan od najpovoljnijih, najbolje opremljenih i najštedljivijih malih gradskih automobila na bh. tržištu. Iz preduzeća Marketauto, koje je kao što smo spomenuli, ovlašteni prodavac i serviser vozila iz programa brendova Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Lancia i Jeep, pozivaju sve ljubitelje Fiata i potencijalne kupce akcijskog Punta, da posjete njihov prodajno-servisni centar u Glamočanima pokraj Banjeluke i da se praktično upoznaju sa svim kvalitetima kako ovog, tako i ostalih automobila iz Fiat grupacije.
Datum objave: 05/06/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook