Naslovna > Automobili > BMW > Serija 4 > Luksuz ima novo ime

Službeno predstavljen BMW Cabrio Serije 4

Luksuz ima novo ime

Što se tiče paketa opreme, oni će se sastojati od Sport, Luxury, M Sport i Modern paketa...

Nekoliko dana prije javnog i zvaničnog debija na sajmu automobila u Los Angelesu, BMW je odlučio i službeno da predstavi novi Cabrio serije 4, kojeg planira da uzloži upravo na pomenutom sajmu automobila. Ovo je prvi model ove serije, koji će da bude karakterističan po svom trodjelnom, sklopivim, tvrdim krovom, sa posebnim slojem, koji će da smanjuje buku vjetra mnogo više u odnosu na svog prethodnika.

 

Samo jednim pritiskom na dugme, ovaj automobil se u roku od 20 sekundi pretvara u Coupe pri brzini do 18 km/h. Posebni grijači omogućavaju vožnju sa spuštenim krovom i pri nižim temperaturama, što je svakako obradovalo mnoge.

 

Njemački proizvođač uspio je da poveća zapreminu prtljažnika za nekih 20 litara u odnosu na svog prethodnika, te ona sada, sa podignutim krovom iznosi 370, dok sa spuštenim 220 litara. Što se tiče duše ovog automobila, odnosno motora, na raspolaganju će biti 2.0 litarski, četvorocilindrični motor, koji će da razvija 240 „konja“ te 345 Nm obrtnog momenta.

 

Do „stotke“ će mu biti potrebno tek 6,2 sekunde, a brzina je elektronski ograničena na 250 km/h. Svim kupcima na našem  kontinentu na raspolaganju će biti i turbo dizel varijanta, koja će da raspolaže sa 181 KS.

 

Svi motori će da budu upareni sa 6-stepenim ručnim m jenjačem, međutim, kupci će moći da se odluče i na 8-stepeni automatski mjenjač. Što se paketa opreme tiče, i ona će zaista da bude raznovrsna  - Sport, Luxury, M Sport i Modern paketi opreme biće na raspolaganju svim potencijalnim kupcima. 

 

Datum objave: 15/10/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook