Naslovna > Automobili > Volkswagen > Touareg > Luksuzn SUV kuca na vrata

VW Touareg

Luksuzn SUV kuca na vrata

Druga generacija Volkswagenovog Touarega, na tržištu se pojavila 2010. godine, iako smo morali sačekati sve ovo vrijeme dobra vijest je da konačno stiže nova verzija luksuznog SUV-a ...

Zahvaljujući novoj MLB platformi novi VW Touareg pridružiće se  Audiju Q7, Porscheovom Cayenneu, Bentleyjevom modelu Bentayga te novom Lamborghinijevom Urusu. Što se dimenzija tiče očekuje se da će porasti ali da će ipak biti lakši zahvaljujući novoj platformi. Prošle godine je na Sajmu automobila u Kini predstavljen koncept T-Prime GTE pa exterijer novog Touarega i nije velika tajna jer je dosta sličan konceptnom. Prednja maska bi trebala da bude potpuno promijenjena i da dosta liči na novog Arteona, upravo zbog prednjih svjetlosnih sklopova koji će se spajati sa rešetkom hladnjaka.

 

Znatno prostranija unutrašnost će biti jedan od prednosti novog Touarega, a da li će imati dva ekrana osjetljiva na dodir kao modeli koji koriste istu platformu, ostaje da se vidi. Sve dok se ne pojavi novi Phaeton koji se očekuje tek za nekoliko godina, Touareg bi trebao da bude najluksuzniji Volkswagenov model.

Datum objave: 19/12/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook