Naslovna > Automobili > Lexus > LM > Luksuzni minivan debituje u Evropi

Lexus LM

Luksuzni minivan debituje u Evropi

Cijene za ovakav luksuz mogu biti prilično nepristupačne običnim osobama i obično premašuju njihove potrebe. Na primjer, japanski luksuzni MPV u Velikoj Britaniji počinje od visokih 89.995 funti, što je ekvivalentno otprilike 104.000 evra...

Tržište minivana ponovo pokazuje znakove života, posebno u segmentu luksuznih modela. To se može vidjeti u slučaju Lexus LM, luksuznog shuttla koji je dostupan u verzijama sa 4 ili 7 sjedišta, i koji dolazi sa jedinim hibridnim motorom snage 250 KS. Kao što se očekuje od luksuznog vozila, cijena je visoka. Još u aprilu, luksuzna marka Lexus, koja je dio Toyota grupe, predstavila je novu generaciju monovolumena LM, koja je sada dostupna i na evropskom tržištu. Novi Lexus LM je dostupan u konfiguraciji sa 4 ili 7 sjedišta u Evropi. Verzija sa 4 sjedišta posebno se ističe kao vrhunac luksuza. Zadnja sjedišta su posebno dizajnirana kako bi pružila maksimalnu udobnost i mogu se potpuno horizontalno podesiti, omogućavajući putnicima da se opuste. Ta sjedišta su presvučena kožom, imaju funkciju grijanja i ventilacije, kao i funkciju masaže.

 

 

 


Na listi opreme novog Lexusa LM ističe se impresivan Mark Levinson 3D audio sistem sa čak 23 zvučnika (ili 21 zvučnik u verziji sa 7 sjedišta), a ključni dio te opreme je impozantan 48-inčni ekran. U verziji sa 7 sjedišta, dostupan je dodatni 14-inčni ekran koji se može spustiti sa stropa. U prednjem dijelu vozila, Lexus je ugradio brojne tehnološke karakteristike, uključujući 14-inčni centralni ekran multimedijalnog sistema, bežično punjenje mobilnih telefona, digitalni retrovizor i 10-inčni Head-Up display. Na evropskom tržištu, Lexus LM je dostupan samo u izdanju LM 350h. Ovaj minivan pokreće 2,5-litarski hibridni motor koji isporučuje 250 KS i 329 Nm obrtnog momenta na obje osovine. To je dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za 8,7 sekundi i postizanje najveće brzine od 190 km/h.

Datum objave: 04/10/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook