Naslovna > Automobili > Hyundai > Genesis > Luksuzni model i na evropskom tržištu

Genesis G90

Luksuzni model i na evropskom tržištu

Nova generacija luksuzne limuzine G90 će biti dostupna u dvije verzije sa različitim međuosovinskim rastojanjima i predstavlja Genesisov odgovor na vodeće modele koje nude Audi, BMW, Mercedes-Benz...

Hyundai je konačno odlučio da druga generacija luksuzne limuzine G90, koja je dio njihovog podbrenda Genesis, bude dostupna i evropskim kupcima. Ranije je ovaj model, koji je južnokorejski odgovor na slične automobile koje Audi, BMW i Mercedes-Benz nude evropskom tržištu, bio dostupan samo američkim kupcima od početka 2022. godine. Evropska premijera G90 se dogodila na Festivalu brzine u Goodwoodu, gdje je Genesis predstavio vozilo. G90 će biti dostupan u dve verzije, sa standardnim međuosovinskim rastojanjem i produženom verzijom koja ima dodatnih 19 centimetara prostora između osovina. Ovo će najviše biti primjetno za dva putnika smeštena na zasebnim zadnjim sedištima, koja su opremljena grejanjem, hlađenjem i masažnom funkcijom. Standardna verzija ima dužinu od 5,27 metara, dok će produžena verzija imati dužinu od 5,46 metara.

 

 

 


Trenutno još nema dostupnih informacija o cenama i motorima koji će pokretati drugu generaciju luksuzne limuzine G90 u Evropi. U vezi sa američkom verzijom G90, ona je opremljena 3,5-litarskim V6 turbo motorom koji u osnovnoj verziji razvija 380 KS i 530 Nm obrtnog momenta. Snažnija verzija, koja je podržana hibridnim sistemom, dolazi sa 415 KS i 549 Nm obrtnog momenta. Samo verzija sa većim međuosovinskim rastojanjem dolazi u kombinaciji sa snažnijim motorom i standardnim pogonom na obje osovine. Detaljnije informacije o cijenama i motorima za evropsko tržište će biti objavljene naknadno od strane Genesis-a.

Datum objave: 13/07/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook