Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > V Klasa > Luksuzni viševremenski automobil

Mercedes V – klasa

Luksuzni viševremenski automobil

Ovaj automobil karakterišu čak 34 LED lampice u okviru desnog i lijevog prednjeg svjetla....

Jedinstven i luksuzan izgled nove Mercedesove V-klase! Tako na jednostavan način možemo da opišemo ovaj novi automobil. Naime, Mercedes – Benz u potpunosti je redefinisao svoj segment višenamjenskih automobila. Vozilo će od sada da karakterišu dvije linije opreme; V-Class i V-Class Avantgarde, a na raspolaganju je i Exterior Sports i Interior Design paket opreme za svaku liniju.

 

Zahvaljujući svim novinama, mnoštvom opcija koje su na raspolaganju te pogonskim agregatima, ovaj model zaista može da se individualizuje, te da odgovara svačijem ukusu, potrebi i namjeni. Dizajnerski dio prednjih svjetala ukazuje na S klasu, te samim tim naglašava lidersku poziciju Mercedesa kao brenda među višenamjenskim automobilima.

 

Pored toga, automobil još karakterišu i 34 LED lampice, koje se nalaze u okviru lijevog i desnog prednjeg svjetla. Upravo zbog ovog, vozilo dobija jedinstven izgled, te mnogo bolj sistem osvjetljenja. To znači da će vam vožnja po mračnim ulicama i kolovozima biti itekako olakšana.  Standardna oprema za novu V klasu uključuje i ekran dužine dijagonale 17,8 centimetara. Opciono, kupcima se nudi i stakleni ekran dijagonale 21,3 centimetra.

 

Pogonski agregat čini četvorocilindarski motor zapremine 2,1 litar sa common rail sistemom direktnog ubrizgavanja, koji razvija 136, 163 i 190 KS. Kao rezultat modernih tehnologija, V250 BlueTEC model je najsnažniji i isporučuje snagu sa trenutnim V6 3.0 litarskim turbodizelskim motorom.  Pored toga, nepotrebno je da napominjemo da je ovaj motor usaglašen sa Euro 6 propisima. Za prenos snage na zadnje točkove, zadužen je standardni ECO Gear šestostepeni manuelni mjenjač.

 

Tu je još mnoštvo dodataka i opcija, koje vas zasigurno neće ostaviti ravnodušnim. Nova V klasa na tržištu će biti dostupna za naručivanje od marta 2014. godine, a u predstavništvima će se prvo pojaviti u Njemačkoj i to u maju mjesecu, a u junu u ostatkvu Evrope. 

Datum objave: 31/01/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook