Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > C Klasa > Luksuznija, prostranija, atraktivnija

Nova Mercedes C Klasa

Luksuznija, prostranija, atraktivnija

Nova Mercedes C Klasa ugledala je svjetlo dana prije svoje zvanične premijere koja je bila najavljena…

Prve fotografije ovog Mercedesovog noviteta počele su da kruže internetom još prošle sedmice, a paralelno sa fotografijama, počele su da se pojavljuju i nezvanične informacije o ovom novom Mercedesovom automobilu. Zvanično predstavljanje ovog automobila trebalo je da nas očekuje danas, ali fotografije ovog modela procurile su na internet samo nekoliko sati prije njegove premijere. Izgled nove Mercedes C Klase više nije tajna. 

 

U šestoj godina otkako postoji na tržištu, Mercedes – Benz je prodao više od dva miliona primjeraka aktuelne C klase. Za ovaj model se veže samo riječ uspjeh! Danas je najavljena i zvanična premijera njene zamjene, ali na internetu su se pojavile fotografije i podaci, tako da je sama premijera pala u drugi plan, jer su ljubitelji ovog brenda nešto ranije dobili ono što su željno iščekivali. Naime, nova C klasa duga je 4.690 mm, što znači da je 100 mm duža i čak 40 mm šira od svoje prethodnice.

 

Izgrađena je na novoj MRA modularnoj platformi, koja joj je dala 80 mm veći međuosovinski razmak, koji sada iznosi 2.840 mm. Ovu platfomu C klasa dijeli sa nadolazećim crossoverom GLK. 

 

Kada ovaj automobil pogledamo, vidjećemo da u sebi sadrži neke elemente koji su posuđeni od manje CLA te S klase, što doprinosi dinamičnijem izgledu u odnosu na svoju prethodnicu. Nova C klasa je luksuznija, bogatija, prostranija, pa samim tim i atraktivnija. Uz sve to, sigurnost ovog automobila je na zavidnom nivou. Razlog je mnoštvo sigurnosnih sistema koje smo već imali priliku da upoznamo na S klasi, kao i veći broj vazdušnih jastuka.

 

Unutrašnjost je zaista bogata i puna noviteta. Tu je klima uređaj koji sarađuje sa GPS sistemom, te odličan audio sistem. Duša ovog automobila svakako je motor, koji će da pokreće C klasu kada ona krene u svoju prodaju. Naime, nju će da pogone 1.6 litarski turbo benzinski motor, koji će raspolagati sa 157 KS, 2.0 litarski turbo benzinac sa 186 KS. Što se dizelskog motora tiče, na raspolaganju će biti 2.2 lutarski turbo motor sa 170 KS.

 

Nema sumnje da je nova Mercedes C Klasa sve zaljubljenike u ovaj brend obradovala novim, luksuznim automobilom. 

Datum objave: 16/12/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook