Naslovna > Automobili > BMW > Serija 3 > M3 DTM Champion Edition model

BMW

M3 DTM Champion Edition model

BMW Motorsport vratio se DTM-u 2012. godine, nakon gotovo 20 godina odsutnosti, a postignuti rezultat u povratničkoj godini nadmašio je sva očekivanja. Kanadski vozač, Bruno Spengler osvojio je titulu vozača, BMW je nagrađen kao proizvođač dok je BMW Team Schnitzer također ostvario zamijećen uspjeh.

BMW M GmbH proslavlja ostvareni uspjeh predstavljanjem modela BMW M3 DTM Champion Edition. Oponašajući izgled Spenglerovog trkaćeg automobila, ovo posebno izdanje modela raspoloživo je isključivo u boji Frozen Black metallic, dok karbonski dodaci, različiti tamno kromirani elementi, mat crni naplatci i dijelovi preuzeti sa trkaćeg vozila također otkrivaju njegove bliske veze sa trijumfalnim modelom BMW M3 DTM.

Karakteristična BMW M traka preko karbonskog krova i poklopca prtljažnika kao i karakterističan BMW M logotip dodatno naglašavaju cjelokupan izgled.   
Ovo posebno izdanje modela sadrži također brojne dodatke u unutrašnjosti kao što je upravljač Alcantara®, ručica mjenjača s karakterističnom M Power oznakom i oprema od kože Novillo s oznakama teama u kontrastnoj Palladium Silver boji.

Tehnički elementi kao što su paket Competition, M Drive, M DCT Drivelogic  i M Driver paket jasno naglašavaju kako je fokus ovog vozila stavljen na vrhunsku kvalitetu izvedbe, u svakom smislu. Oprema modela također uključuje navigacijski sustav Professional, grijana sjedala i sustav Park Distance Control, te niz drugih uobičajenih stavki za „svakodnevnu“ uporabu.

BMW M će ponuditi ukupno 54 komada BMW M3 DTM Champion edition – koji će biti raspoloživi na različitim tržištima širom svijeta. Ponosni vlasnici ovog rariteta u automobilskom svijetu imat će mogućnost sudjelovanja na BMW M Fascination Nordschelife treningu vožnje koji će se održati pod budnim okom Brune Spenglera.

BMW M3 DTM Champion Edition proizvodit će se u BMW-ovoj tvornici u Regensburgu i u BMW M GmbH tvornici od veljače 2013. Očekivana cijena za Njemačko tržište počinje od 99.000,00 EUR, s uključenim PDV-om. 

Datum objave: 06/12/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook