Naslovna > Automobili > Kia > Soul > Maksimalnih pet zvjezdica na američkim kreš testovima

Novi Kia Soul s najvišim ocjenama za sigurnost

Maksimalnih pet zvjezdica na američkim kreš testovima

Soulov podugačak spisak standardne sigurnosne opreme i upotreba čelika sa velikom zateznom čvrstoćom pružaju maksimalnu sigurnost...
> Novi Kia Soul, popularni urbani crossover, još prije komercijalnog dolaska na tržište od strane američkog udruženja za zaštitu u saobraćaju (NHTSA) na tamošnjim simulacijama sudara dobio je 5 zvjezdica za sigurnost. Maksimalna ocjena za Kijinog novajliju i ne čudi s obzirom na podugačak spisak standardne sigurnosne opreme i upotrebu čelika sa velikom zateznom čvrstoćom. Novi Soul pruža zabavu i neobičan dizajn te mnoštvo standardne i dodatne opreme.
 
 
“Soulovih 5 zvjezdica govori o Kijinoj predanosti svojim strankama. Naša vozila kombinuju maksimalni nivo sigurnosti sa ikoničnim dizajnom, vrhunskim kvalitetom i, naravno, najveću vrijednost po kojoj je naš brend poznat,” tim povodom je rekao Michael Sprague, izvršni podpredsjednik marketinga i komunikacija u Kia Motors America i dodao: “Zaista smo mnogo truda uložili u dizajn i izradu druge generacije Soula i testiranja NHTSA su sada potvrdila sve te naše napore.”
 
 
Impresivnih 66 posto šasije novog Soula izrađeno je od vrlo visoke čvrstoće čelika. Novi model strankama pruža neprocjenjivu sigurnost po pitanju standardne sigurnosne opreme i tehnologije, koja između ostalog nudi 6 zračnih jastuka i 4-kanalni (s 4 senzora) kočioni sistem ABS sa pomoćnim kočionim sistemom EBD, koji uzima u obzir opterećenje vozila i raspodjelu težine i koristi odgovarajuću kočionu snagu kako bi poboljšao kontrolu i stabilnost vozila.
 
 
Dodatna standardna sigurnosna oprema nudi sistem za polaženje uzbrdo (HAC), sistem kontrole tlaka u pneumatikama (TPMS), elektronsku stabilnost vozila (ESC) i sistem protiv proklizavanja pogonskih točkova(TCS).
Soul je već u osnovi bogato opremljen pa će tako na američkom tržištu dolaziti sa npr. električnim podizačima stakala, centralnom bravom, električno podesivim i grijanim bočnim ogledalima, 6 zvučnika i audio sistemom, Bluetooth® wireless tehnologijom, SiriusXM satelitskim radiom i priključcima za USB/AUX. Tome je potrebno dodati i zaista velik izbor oddatne opreme.
 
 
Novog Soula u Evropi očekujemo u proljeće 2014. godine.
Datum objave: 02/01/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook