Naslovna > Suzuki > Ignis > Mali avanturista za mlađu publiku
FOTO GALERIJA (6)

Suzuki Ignis Adventure

Mali avanturista za mlađu publiku

Sa specijalnom serijom Adventure, koja donosi mnoštvo vizuelno atraktivnih dodataka, Suzuki je Ignis učinio još zanimljivijim i privlačnijim mladoj publici…

U 2017. godini Suzuki Ignis je našao put do srca 40.000 evropskih kupaca, te se tako vratio na puteve stare slave. Podsjećamo da je Ignis u Evropi bio veoma popularan početkom 21. vijeka, odnosno da je 2004. godine prodat u čak 54.500 jedinica. Nakon toga slijedi postepeni pad popularnosti i Suzukijevo taktičko povlačenje ovog modela, koji se na automobilsku scenu trijumfalno vratio krajem 2016. godine. Ignis je mali gradski autić dugačak 3.700 mm, koji dizajnerski i koncepcijski uspješno koketira između standardnih gradskih automobila i trendovskih crossovera. Trenutno se proizvodi u Japanu, u fabrici Sagara i u Indiji, u Gurgaounu, odakle se i isporučuje na evropsko tržište. Zahvaljujući simpatičnom dizajnu i odmjerenim dimenzijama Ignis je veoma brzo postao miljenik mladih vozača, kojima se posebno dopadaju njegove dvobojne kombinacije sa kontrastnim crnim krovom.

 

 

U želji da ode korak dalje i ponudi im još nešto vizuelno interesantnije, Suzuki je za početak 2018. godine spremio specijalni Adventure model. On je za sada dostupan samo u Velikoj Britaniji i baziran je na lokalnom paketu opreme SZ-T, kojem su pridodate neke veoma zanimljive opcije poput zadnjeg krovnog spojlera, aluminijumskih krovnih nosača, proširenih pragova sa plastičnim oblogama lukova blatobrana. Tu je i robusniji prednji branik sa plastičnim kućištem za registarsku tablicu. Kako bi se dodatno istakle, maglenke su dobile kućišta u boji, a u istom stilu su ukrašeni i maska hladnjaka, poklopci retrovizora i bočne strane automobila, na kojima se ističu i jedinstveni 16-inčni alu naplaci. Od ostalih oku nevidljivih detalja koji karakterišu Adventure paket, treba spomenuti i parking kameru, te zadnju klupu sa parcijalno preklopivim naslonima sjedišta. Kupcima koji se odluče za Adventure model je ponuđeno nekoliko interesantnih karoserijskih boja: Fervent Red, Boost Blue Pearl, Pure White Pearl, te Super Black Pearl. Adventure paket vrijedan je 1.900 funti (2.163 eura),  a za Ignis u kombinaciji sa njim Suzuki u Britaniji traži 15.940 eura. Kada je riječ o pogonu, on se bazira isključivo na 1,2-litarskom DualJet benzinskom motoru sa 90 KS, ručnom mjenjaču i prednjem pogonu.

 

 

Uz Adventure model su ponuđene četiri kombinacije boja karoserije: Fervent Red, Boost Blue Pearl, Pure White Pearl, te Super Black Pearl. U 2017. godini Suzuki je širom Evrope prodao 40.000 jedinica Ignisa. Zbog velikog broja zahtjeva ostrvskih kupaca Suzuki je odlučio da specijalnu seriju Vitare Kuro proizvede u još hiljadu primjeraka, koji će dilerima biti dostupni u 2018. godini. Ovaj model je baziran na najbogatijem paketu opreme i kombinovan sa 1,6-litarskim atmosferskim motorom i prednjim pogonom. Serijski ima automatski klima uređaj, navigacioni sistem poveziv sa pametnim telefonima, te zatamnjena zadnja stakla. Kuro model s vana se prepoznaje po crnim alu točkovima i brojnim crnim karoserijskim dodacima, te karakterističnoj Kanji Kuro naljepnici. Unutra dominiraju ukrasi u crnom klavir laku i analogni sat sa „karbonskom“ podlogom. Vitara Kuro je dostupan u četiri karoserijske kolor kombinacije: Superior White, Cosmic Black, Galactic Grey i Silky Silver nijansi.

Datum objave: 15/02/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook